Ahti Vielma ja Pekka Mervola

Emeritus apulaiskaupunginjohtaja, diplomi-insinööri Ahti Vielma ja Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ovat olleet tukkanuottasilla lehden sivuilla koskien Kirkkopuiston alle suunniteltua parkkihallia. Molemmilla miehillä on näkökantansa, oikeutetusti.

Dialogin aloittanut kolumni (Ksml 13.11.) alkoi lupaavasti: Mervola antoi vilpittömän tunnustuksen entiselle, jyväskyläläissyntyiselle kaupunginjohtaja Jaakko Lovénille. Sitten seurasi kuitenkin tölväisy, joka kohdistui Ahti Vielmaan.

Jostakin syystä on syntynyt käsitys, että lehtijuttu on hyvä vain silloin, kun se sisältää kritiikkiä tai tölväisyjä.

Tällainen ajattelu juontaa juurensa tieteelliseen kriittisyysajatteluun. Tunnen tämän ajatuksen henkilökohtaisesti, sillä olin Keskisuomalaisen kulttuuritoimittajana 1980- ja 1990-luvuilla.

Tunnen Ahti Vielman henkilökohtaisesti, hän on pohjimmiltaan lappilainen "jätkä" niin kuin minäkin. Jätkän rehtiys on alkanut näkyä hänessä varsinkin eläkevuosina. Hän sanoo vastineessaan (Ksml 17.11.), että Kirkkopuisto on monille kaupunkilaisille Pyhä Paikka.

Itselleni Kirkkopuisto on pyhä lähinnä Taipaleen muistomerkin ja veteraanipatsaan takia. Ei ole oikein, että rahan ja autojen valta ulottaa lonkeronsa alueille, jotka ovat kaupunkilaisille henkisessä mielessä arvokkaita.

Huomattavaa on, että Keskisuomalainen julkaisee rehdisti vastineet, jotka joskus kohdistuvat jopa päätoimittajaan. Näin syntyy keskustelua, jota voidaan käydä rakentavassa hengessä.

JUKKA KOMPPA Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

Suomen puolesta Euroopan unionissa

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Haittaan liittyy uhka

Pidetään seurakunnassa syli avoimena partiolaisille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.