Ahti Vielma ja Pekka Mervola

Emeritus apulaiskaupunginjohtaja, diplomi-insinööri Ahti Vielma ja Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ovat olleet tukkanuottasilla lehden sivuilla koskien Kirkkopuiston alle suunniteltua parkkihallia. Molemmilla miehillä on näkökantansa, oikeutetusti.

Dialogin aloittanut kolumni (Ksml 13.11.) alkoi lupaavasti: Mervola antoi vilpittömän tunnustuksen entiselle, jyväskyläläissyntyiselle kaupunginjohtaja Jaakko Lovénille. Sitten seurasi kuitenkin tölväisy, joka kohdistui Ahti Vielmaan.

Jostakin syystä on syntynyt käsitys, että lehtijuttu on hyvä vain silloin, kun se sisältää kritiikkiä tai tölväisyjä.

Tällainen ajattelu juontaa juurensa tieteelliseen kriittisyysajatteluun. Tunnen tämän ajatuksen henkilökohtaisesti, sillä olin Keskisuomalaisen kulttuuritoimittajana 1980- ja 1990-luvuilla.

Tunnen Ahti Vielman henkilökohtaisesti, hän on pohjimmiltaan lappilainen "jätkä" niin kuin minäkin. Jätkän rehtiys on alkanut näkyä hänessä varsinkin eläkevuosina. Hän sanoo vastineessaan (Ksml 17.11.), että Kirkkopuisto on monille kaupunkilaisille Pyhä Paikka.

Itselleni Kirkkopuisto on pyhä lähinnä Taipaleen muistomerkin ja veteraanipatsaan takia. Ei ole oikein, että rahan ja autojen valta ulottaa lonkeronsa alueille, jotka ovat kaupunkilaisille henkisessä mielessä arvokkaita.

Huomattavaa on, että Keskisuomalainen julkaisee rehdisti vastineet, jotka joskus kohdistuvat jopa päätoimittajaan. Näin syntyy keskustelua, jota voidaan käydä rakentavassa hengessä.

JUKKA KOMPPA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

”Ratsastus on helppoa”

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

Lukijan kuvatPotmonkoski Kannonkoskella. Kuva: Markku Pelkonen

Kolmikko aamun sumussa. Kuva: Sirpa Jyske

Tilhi esittelee marja-ateriaansa. Kuva: Maarit Siitonen

Tärttämäen silta Äänekoskella. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Lyhyet

Älä lopeta sanomasta kauniita

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.