Aiemmin lukioista luvattiin aivan toista

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä pelotti lukioväkeä jo kaupungin aikana. Siirtymistä kaupungilta kuntayhtymän omistukseen vastustivat niin opettajat, opiskelijat kuin rehtoritkin.

Lainaan kirjoittamaani artikkelia Lyseon oppilaskuntajulkaisussa (2.11.2009): "Lukiolaiset ovat olleet huolissaan esimerkiksi yksittäisten lukioiden, lukiorakennusten ja erityislinjojen säilymisestä. Pelkona on ollut muuttuminen jättilukioksi, jolla on yksi etärehtori ja opinto-ohjaajat jossakin tietyssä hallintorakennuksessa kaukana opiskelijoista."

Artikkelini jatkuu lohdullisesti: "Koulutuskuntayhtymän johtaja Hannu Salminen osaa kuitenkin rauhoitella: hän vakuuttaa yksittäisten lukioiden - myös aikuislukion sekä Lyseon IB- ja Voionmaan urheilulukion - sekä rehtoreiden, tilojen ja lähiopinto-ohjaajienkin säilyvän." Lupaapa johtaja Salminen myös Lyseon uudisrakennuksen ja Voionmaan peruskorjauksen.

Salminen on siirtynyt eläkkeelle johtajan tehtävistään, mutta jo hänen johtoaikanaan kuntayhtymä suunnitteli jättikampuksia, etäopetuksen lisäämistä, opetushenkilöstön vähentämistä, byrokratian lisäämistä ja Voionmaan sekä Lyseon traditioiden turmelemista.

Miten tällaiset visiot ovat sovitettavissa Salmisen lupauksiin? Vaadin selvitystä sekä entiseltä että nykyiseltä johtajalta.

JANI TANSKANEN ylioppilas Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.