Aikataulut sovitettava monien tarpeisiin

Heikki-Tapio Nieminen toivoi mielipidepalstalla (Ksml 1.8.) muutoksia Keuruun ja Helsingin välisiin aikatauluihin. Olen pahoillani, että nykyiset aikataulut eivät sovi kirjoittajalle.

Kirjoittajan esittämiä yksittäisiä vaihtoyhteyksiä Tampere-Jyväskylä-Keuruu-akselilla on Jyväskylässä aikoinaan ollut, mutta vaihtoyhteydet ovat osoittautuneet erittäin herkiksi häiriöille suhteessa niitä käyttäneiden matkustajien määrään. Toisin sanoin muutaman vaihtomatkustajan vuoksi Tampereen suunnan juna jäi Jyväskylässä usein myöhään, kun se odotti Keuruun suunnasta tulevaa junaa ja päinvastoin. Yksiraiteisilla rataosilla myöhästymiset vaikuttivat moneen muuhun junaan.

Matkustajan näkökulmasta kymmenenkin minuutin aikataulumuutos voi vaikuttaa pieneltä, mutta aikataulujen yhteensovittaminen on haastavaa, kun muutos vaikuttaa lukuisten junien kohtaamisiin ja jatkoyhteyksiin.

VR seuraa asiakaspalautetta ja pyrkii sovittamaan aikataulut niin, että ne palvelisivat mahdollisimman monen matkustajan tarpeita. Valitettavasti ainakaan lähitulevaisuudessa meidän ei ole mahdollista tarjota kirjoittajan ehdottamia vaihtoyhteyksiä ilman, että muutoksista aiheutuisi merkittäviä haittoja huomattavan suurelle matkustajajoukolle.

AINO PAJUKANGAS tiedottaja VR-Yhtymä Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Jyväskylästä voi tulla Liikkuva kaupunki

Pakkoruotsi valinnaiseksi

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Itsenäisyys ja sen keskeiset kriteerit

City-sähköauto ja Keski-Suomen olot

Aalto-puisto yhdistäisi luonnon ja kulttuurin

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.