Ainola eläkeläisille!

Ainola ja Haukanniemi eivät ole ongelmia, jos ei haluta tehdä niistä taas kerran väittelyn kohdetta. Koska kaupunki sai Ainolan lahjoituksena, on aivan selvää, että kaupunki voisi lahjoittaa sen uudelleen. Jyväskylässä toimii tietämäni mukaan kuusitoista eläkeläisjärjestöä, joiden jäsenmäärä kasvaa koko ajan. Ja mitä enemmän ihmisiä sanotaan irti työpaikoistaan, niin sitä enemmän heitä pikkuhiljaa valuu järjestöjen toimintaan mukaan, sillä ihminen on luotu olemaan aktiivinen ja seuranhaluinen.

Kokoontumispaikat Sepänkeskuksessa ovat täysiä viikon jokaisena päivänä ja kaikki eivät edes mahdu sinne. Mitä tulee juhlien järjestämiseen, niin Reaktorisali on jo ongelma, kun se täyttyy kahdestasadasta kuulijasta. Perustetaan järjestöistä yhteinen hallitus, joka hoitaa hoito- ja vastuukulut ja jakaa käyttövuorot.

Nyt kysytään, onko rahaa? Kyllä järjestöt hankkivat rahat. Ne maksavat jo nyt kaupungille hyvät vuokrat Sepänkeskuksen käytöstä, eikä sekään jäisi tyhjäksi, sillä tiloista on tarve eri kerhojen pienimuotoisempaan toimintaan. Nykyisillä vuokra-rahoilla päästäisiin jo pitkälle.

Mitä tulee Haukanniemeen, niin kaupunki voisi olla ylpeä, että sillä on sellainen virkistyskeidas keskellä kylää. Syksyisin ja keväisin opettajille se on paras paikka opettaa niitä puiden ja pensaiden nimiä, monenlaista heinää- ja kukkaakin sieltä löytyy.

SALME KUUSELA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.