Alati ajankohtaiset Rooma ja EU

Euroopan unioni nousi toisen maailmansodan raunioille. Tuskin Euroopan kaupunkien savuavat rauniot olivat sammuneet, kun eteläisen Euroopan katoliset johtajat kokoontuivat pohtimaan, miten tämä maanosa välttyisi uusista sodista ja ristiriidoista.

EU on nyt satojen miljoonien ihmisten yhteisö ja se edelleen hamuaa uusia jäsenvaltioita ja on jopa muuttumassa liittovaltioksi. Alueella elää nyt protestantteja, katolilaisia ja yhä enemmän myös muslimeja. Mikäli Turkki liitetään EU:n jäseneksi, meillä on silloin lähes lähes sata miljoonaa islaminuskoista kansalaista.

Historiasta muistamme, kuinka maailmassa on ollut useita maailmanvaltioita. Assur nousi noin 3000 vuotta sitten valloittajaksi, kunnes se sortui vuonna 604 eKr. Babylonian hyökkäykseen. Babylonian aika päättyi 539 eKr., kun Persia levittäytyi silloiseen tunnettuun maailmaan.

Yhä nopeimmin maailmanvaltakunnat vaihtuivat, kun Makedonian kuningas Aleksanteri Suuri 336 eKr. hyökkäsi itään. Valtakunta levisi aina Indus-joelle asti. Aleksanteri Suuri suunnitteli lännen ja idän yhdistämistä pääkaupunkina Babylonia. Nuori kuningas kuitenkin kuoli paluumatkalta itään silloisessa Persiassa. Hänen valtakuntansa hajosi neljään osaan.

Myöhemmin Rooma alkoi levittäytyä 146 eKr. eri puolille Eurooppaa ja Lähi-itää. Rooman maailmanvalta kesti vuosisatoja, joskin alueita vihollisille menettäen. Se myös rappeutui monella tavalla.

Loppujen lopuksi näemme Rooman nyt Italian valtiona. Aikoinaan Rooma loi yhä merkittävän oikeusjärjestelmän.

Kaikki nämä viisi entistä maailmanvaltaa hallitsivat väkivalloin. Niiden armeijat valloittivat monia kansoja hallitsijoidensa ikeen alle. Nyt Euroopassa on yhteisö, joka on erilainen kuin nämä entiset valloittajat. EU on viimeinen näistä valtioista ja sen tavoitteet ovat erilaisia kuin edellä mainittujen valtioiden.

Nämä kaikki valtiot - Assur, Babylon, Persia, Aleksanteri Suuri ja Rooma - löytyvät Raamatusta ja lisäksi Egypti. Siellä ovat nämä viisi ensin mainittua, mutta erikoista on se, että kuudes valtio eli Rooma nousee uudelleen viimeisinä päivinä esille.

"Viisi on kaatunut, yksi on, (Johanneksen aikainen Rooma), yksi ei ole vielä tullut ("uusi" Rooma). Kun hän tulee, hänen on määrä pysyä vähän aikaa", kertoo Ilmestyskirja 17:10. Danielin seitsemäs luku kertoo useita kertoja , että maan päälle syntyy lopuksi erilainen valtakunta "kuin kaikki valtakunnat".

Raamatun mukaan tuon valtakunnan johtaja on laittomuuden ihminen, jolle mikään ei ole pyhää. Tästä huolimatta "kaikki sukukunnat, kansakunnat, kielet ja kansanheimot" annetaan hänen valtaansa, Ilm. kirja 13:7.

Tämän mukaan myös EU menee aikoinaan mukaan tähän maailmanhallintoon, mikäli se on vielä olemassa.Tästä maailmanhallitsijasta; Antikristuksesta, on keskusteltu koko kristillisenä aikana Jeesuksesta, Paavalista, paaveista ja Lutherista lähtien.

VÄINÖ PAANANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Koettelemuksien kevät, synkkien kokemusten kesä

Elävissä kuvissa on muisti

Laajakaistalakia on todella taivuteltu

Lyhyet

Suomen pitää olla terveesti itsekäs

Joensuun hienosti toimiva keskusta lyö Jyväskylän 10–0

Mielipide: Pöllyttämisen sijaan tekoja

Mielipide: Rasismi ei poistu vain nimiä viilaten

Todellisia työllisyyspoliittisia uudistuksia odotellessa

Lyhyet: Minun mieltäni pahoittaa moni asia, puhe ja mielipide Suomessa. Ne pitää kieltää kaikki.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.