Alempiasteinen tieverkko sai lisää rahaa!

Keskustalainen näkemys tienpidosta näkyy kehyspäätöksissä. Tänä vuonna perustienpitoon tulee 41 miljoonan euron lisäys. On ymmärretty, että alempiasteinen tieverkko on avainasemassa maaseudun elinkeinojen kehittämisen kannalta. Jokainen kuutio puuta ja energiaa kulkee ensin pikkuteitä pitkin.

Venäjän puun korvaaminen kotimaisella tarkoittaa 300 000 rekkakuormallista puuta lisää. Viime talvena jo koettiin hälyttäviä esimerkkejä, kun tehtaat olivat vähällä seistä kelirikkojen takia. Siksi teihin panostetaan nyt.

Elinkeinotoiminnan lisäksi hyvä tiestö palvelee maaseudun asukkaita ja lomailijoita sekä hidastaa muuttoliikettä taajamiin.

Toista sataa vuotta vanha "Maamme kirja" jo opettaa: "Koska onni ja sivistys niin olennaisesti riippuvat kaikenlaisesta liikenneyhteydestä ja tiedonannosta ihmisten välillä, arvostellaan kunkin maan edistystä sen mukaan, miten hyvät tai huonot sen yhteydet ovat. "

Olen iloinen ja ylpeä siitä, että olen voinut olla vaikuttamassa asiaan. Nyt toivon tiepiiriltä ymmärrystä niille ikuisuushankkeille, joita on niin kauan toivottu kuntoon laitettavaksi. Mm. tienpätkät Kivijärvi-Perho ja Kintaus-Uurainen sekä Keihärinkoskentie ovat luvattoman huonossa kunnossa. Ne ovat kuitenkin puu- ja energiahuollon kannalta merkittäviä!

ANNE KALMARI, kansanedustaja (kesk.), Kivijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

Syrjäytyminen juurihoitoon

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.