Alkot pois kauppakeskuksista

Paljon puhutaan siitä, että ihmisten alkoholin kulutusta pitäisi saada vähemmäksi. Mutta yleensä nostetaan vain alkoholinveroja ja toivotaan, että näin kaikki asiat järjestyvät.

Mielestäni Alkot pitäisi siirtää takaisin erillisiin myymälöihin kaupunkien keskustoihin ja myöskin myynti voisi tapahtua samalla tavalla kuin 1970- ja 1980-luvujen hyvään aikaan. Silloin asiakkaan oli vielä pyydettävä tiskin takaa mitä halusi ja myyjä antoi. Tämä vähentäisi alkoholin kulutusta, kun alkoholia olisi lähdettävä ostamaan erikseen eikä sitä voisi enää ostaa isoista marketeista kauppareissulla. Näin pystyttäisiin myöskin paremmin kontroloimaan nuorten alkoholin käyttöä. Jos haluaa alkoholia, sen hakee varmasti myös erillisestä Alkosta. Tämä tuskin aiheuttaisi Alkon konkurssia.

Lisäksi: ykkösolut voitaisiin pi­tää ruokakaupassa ja kaikki muut alkoholituotteet voisi siirtää Alkoon. Minusta tuntuu, että näil­lä pienillä toimilla voisi ihan oi­keas­ti vähentää alkoholinkulutusta.

Nykyisin on kiristetty tupak­katuotteiden myyntiä. Tupakat pitää pyytää kaupan tiskiltä tai ostaa erillisestä ko­neesta, missä ei edes näy etiket­tejä. Mielestäni alkolinmyn­nissä voitaisiin toteuttaa samanlaista käytäntöä.

Marko Luomala

Jyväskylän po:n sihteeri

Kristillisdemokraatit

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.