Alvaan ammattimaista osaamista

Nyt olisi poliitikoilla paikka kehittää Alva-yhtiöt Oy:tä nimeämällä sille osaamisperusteinen hallitus. Tarvitaan vain eri puolueiden yhteinen tahto. Täysi poliittinen yhtenäisyys löytyi jopa vähemmistöosuuden myynnin selvittämiseen. Miksi siis sitä ei olisi Alva-yhtiöiden kehittämiseen?

Keskustelutilaisuudessa 6.2. kaupunginjohtaja sanoi osaamista löydettävän Alva-yhtiön hallitukseen kalliilla palkkioilla. Nykyiset palkkiot riittävät oikein hyvin. Alvan palveluiden käyttäjistä löytyy tarvittava, monipuolinen kompetenssi. He vieläpä tekisivät työtä sydämellään, eivät vain rahasta.

Alva-yhtiön hallitus voi olla se ammattimainen ”kumppani”, jota kaivattiin johtamiseen, hallitustyöskentelyyn sekä tuotantorakenteen kehittämiseen pitkän aikavälin strategian mukaisesti.

 

Tällä hetkellä Alva-yhtiön hallituksen puheenjohtajana on henkilö, jonka johtamissa yrityksissä on epäselvyyksiä aina Ylen MOT-uutisointiin asti. Ei paljoa vakuuta. Hallituksen puheenjohtaja on kuitenkin aina yksi tärkeimmistä vaikuttajista.

Esityksen Alva-yhtiöt Oy:n uudesta hallituksesta voi kaupunginjohtaja tuoda kaupunginhallitukseen vaikka jo tänä keväänä. Avoin kysymys kaikille Jyväskylän puolueille. Oletteko valmiita vaihtamaan Alvan hallitus osaamisperusteiseksi nykyisen poliittisin perustein nimetyn hallituksen sijaan?

Päivi Korpivaara
Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.