Anna äänesi purra

Olen lukenut muutamilta internet-sivustoilta, että kunnallisvaaleissa äänestämisen ei joidenkin mielestä katsota vaikuttavan ollenkaan heidän nykyiseen elämäänsä asuinkunnassaan. Minusta tämä on surullista luettavaa. Samalla ihmettelen asiaa.

Helena Litmasen kirjoitus (19.10.) Keskisuomalaisen mielipiteet-palstalla oli erittäin hyvä ja esimerkillinen huolenaihe oman asuinalueensa tilanteesta otsikolla: Miksi meiltä viedään palvelut?

Juuri kunnallispolitiikan päättäjät ovat niitä lähinnä olevia ja ensimmäisiä viestinviejiä oman asuinalueen ihmisten asioihin. Ja nimenomaan, kun jokainen voi itse valita sellaisen henkilön, jonka katsoo parhaiten ajavan omia tärkeitä arvojaan, on erittäin tärkeää käydä antamassa äänensä hänelle.

Jyväskylä on vuoden alusta suuri kunta. Äänestämättä jättäminen ei ole kenenkään edun mukaista. Kun ihminen arvostaa itseään, hän myös vaikuttaa elinympäristönsä asioihin ja kunnallisvaalit ovat nykyisessä hektisessä maailmanmenossa yksi tärkeimpiä vaikuttamismahdollisuuksia.

Ihmisen arvomaailma on kovin henkilökohtainen asia. Lähimmät ihmiset, sukulaiset ja ystävät ovat seuraavina siinä arvoasteikossa, joiden elämän toivoisi olevan hyvällä mallilla. Täten jokainen ääni on ääni myös läheisille.

ANNE-HELENA LAHTINEN lähihoitaja, sosionomi (AMK) -opiskelija kunnallisvaaliehdokas (kesk.) Jyväskylä, Keltinmäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Julkisen terveydenhuollon vastuunkanto on teoreettista

Joku tolkku pitää olla taloustalkoissakin!

Huonoja termejä

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 4.7.

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Kansanedustaja Jouni Kotiahon kolumni: Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.