Anna äänesi purra

Olen lukenut muutamilta internet-sivustoilta, että kunnallisvaaleissa äänestämisen ei joidenkin mielestä katsota vaikuttavan ollenkaan heidän nykyiseen elämäänsä asuinkunnassaan. Minusta tämä on surullista luettavaa. Samalla ihmettelen asiaa.

Helena Litmasen kirjoitus (19.10.) Keskisuomalaisen mielipiteet-palstalla oli erittäin hyvä ja esimerkillinen huolenaihe oman asuinalueensa tilanteesta otsikolla: Miksi meiltä viedään palvelut?

Juuri kunnallispolitiikan päättäjät ovat niitä lähinnä olevia ja ensimmäisiä viestinviejiä oman asuinalueen ihmisten asioihin. Ja nimenomaan, kun jokainen voi itse valita sellaisen henkilön, jonka katsoo parhaiten ajavan omia tärkeitä arvojaan, on erittäin tärkeää käydä antamassa äänensä hänelle.

Jyväskylä on vuoden alusta suuri kunta. Äänestämättä jättäminen ei ole kenenkään edun mukaista. Kun ihminen arvostaa itseään, hän myös vaikuttaa elinympäristönsä asioihin ja kunnallisvaalit ovat nykyisessä hektisessä maailmanmenossa yksi tärkeimpiä vaikuttamismahdollisuuksia.

Ihmisen arvomaailma on kovin henkilökohtainen asia. Lähimmät ihmiset, sukulaiset ja ystävät ovat seuraavina siinä arvoasteikossa, joiden elämän toivoisi olevan hyvällä mallilla. Täten jokainen ääni on ääni myös läheisille.

ANNE-HELENA LAHTINEN lähihoitaja, sosionomi (AMK) -opiskelija kunnallisvaaliehdokas (kesk.) Jyväskylä, Keltinmäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

Metsiä älköön hävitettäkö

Raskaussyrjintää on kunnissa yhä aivan liikaa

Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Miksi päättäjiä ei kiinnosta tieteellinen tieto metsistä?

Akkujen metallit kaupan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.