Arviointikeskus sijoitettava Jyväskylään

Opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) johdolla toiminut ministerityöryhmä on tyrmännyt sanomalehti Keskisuomalaisessa 29.3. julkaistun uutisen mukaan opetusministeriön oman selvitysmiehen Timo Lankisen esityksen, jonka mukaan Koulutuksen arviointikeskus tulisi sijoittaa Jyväskylään. Jyväskylässä toimii jo entuudestaan Koulutuksen arviointineuvoston sihteeristö.

Ministeri Sarkomaa perustelee päätöstä sillä, että virastoa ei kannata perustaa Keski-Suomeen, koska kansainväliset yhteydet ovat paremmat pääkaupunkiseudulla.

Ministerin perustelu on kestämätön.

Koulutuksen arviointikeskuksessa on kyseessä Suomen koulutusta arvioivasta virastosta.

Kansainvälisiä yhteyksiä voidaan hoitaa mistä tahansa Suomesta, sillä pääasiallisesti ne tapahtuvat muutoin kuin liikkumalla paikasta toiseen fyysisesti, esimerkiksi internetin välityksellä.

Jos Sarkomaan perustelut hyväksyttäisiin yleiseksi periaatteeksi, kaikki muutkin toiminnot voitaisiin sen mukaisesti keskittää Helsinkiin. Euroopan unionissa on yleinen tapa, että virastoja sijoitetaan tasapuolisesti muuallekin kuin keskuskaupunkeihin. Tästä ovat esimerkkeinä monet EU:n omat virastot.

Kokoomusministeri Sarkomaa on saanut lyhyessä ajassa aikaan pahaa jälkeä. Pääkaupunkiseudun innovaatioyliopistoon hän hoiti miljardirahoituksen samaan aikaan kun muut yliopistot saavat vain muutamia miljoonia.

Sarkomaan päätös on vastoin hallitusohjelmaa virastojen hajasijoittamiseksi. Päätös pitää tuoda koko valtioneuvostoon uudelleen arvioitavaksi ja sen tulee perustua selvitysmiehen kantaan. Oikea sijaintipaikka Koulutuksen arviointikeskukselle on Jyväskylä.

HANNU TAKKULA Euroopan parlamentin jäsen (kesk.) koulutus- ja kulttuurivaliokunnan vpj. Bryssel / Strasbourg

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetLyhyetSiivoojat ovat ne jotka mahdollistavat hoitajien ja lääkäreiden työskentelyn.Kuka huomaa

Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.