Aselaki murentaa maanpuolustusta

Eduskunta hyväksyi aselain 158-17. Ihmetyttää suvaitsemattomuuden kasvu suomalaista elämäntapaa ja luonnollista asesuhdetta kohtaan.

Sosiaalidemokraattiset nuoret ovat vaatineet täyskieltoa käsiaseille. Heidän mukaansa käsiaseet, toisin kuin kiväärit tai haulikot, eivät sovellu metsästykseen tai muuhun hyötykäyttöön. Tämä ei pidä paikkaansa. Laki lopettaa käytännössä kaiken pistooliammunnan, haittaa suomalaisten ampumalajien menestystä ja metsästäjät joutuvat nöyryyttäviin soveltuvuustesteihin. Pahinta laissa on se, että se murentaa puolustuskykyämme.

Kauhajokiraportin lukeminen on masentavaa. Huolestuminen nuorten mielenterveydestä koulusurmien jälkeen on tervetullutta, mutta sen varjolla tietyn tyyppisten aseiden kieltäminen on syyllisen hakua väärästä paikasta. Henkinen taakka koulusurmista siirretään vapaaehtoisten reserviläisten päälle, jotka omista rahoistaan ja omasta ajastaan vapaaehtoisesti ylläpitävät suomalaista puolustusta.

Näin Suomen itsenäisyyden vapaamatkustajat syyllistävät niitä, jotka toteuttavat velvollisuuttaan ja ylläpitävät ampumataitoaan. Se ei ole reilua, niin kauan kun puolustusratkaisumme perustuu reserviläisarmeijaan. Maanpuolustuskykyämme ja tahtoamme heikentäviä muutoksia ei voi missään oloissa hyväksyä.

ASMO MAANSELKÄ kaupunginvaltuutettu (kd) Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kiitos Palokan terveyskeskukselle

Vanhan Kirjan Talvi on nimenä vakiintunut

Jyväskylään mahtuisi uusi kirjallisuustapahtuma

Suomi ei tarvitse mitään hyökkäys- aseita

Lyhyet

Lyhyet

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.