Aselaki murentaa maanpuolustusta

Eduskunta hyväksyi aselain 158-17. Ihmetyttää suvaitsemattomuuden kasvu suomalaista elämäntapaa ja luonnollista asesuhdetta kohtaan.

Sosiaalidemokraattiset nuoret ovat vaatineet täyskieltoa käsiaseille. Heidän mukaansa käsiaseet, toisin kuin kiväärit tai haulikot, eivät sovellu metsästykseen tai muuhun hyötykäyttöön. Tämä ei pidä paikkaansa. Laki lopettaa käytännössä kaiken pistooliammunnan, haittaa suomalaisten ampumalajien menestystä ja metsästäjät joutuvat nöyryyttäviin soveltuvuustesteihin. Pahinta laissa on se, että se murentaa puolustuskykyämme.

Kauhajokiraportin lukeminen on masentavaa. Huolestuminen nuorten mielenterveydestä koulusurmien jälkeen on tervetullutta, mutta sen varjolla tietyn tyyppisten aseiden kieltäminen on syyllisen hakua väärästä paikasta. Henkinen taakka koulusurmista siirretään vapaaehtoisten reserviläisten päälle, jotka omista rahoistaan ja omasta ajastaan vapaaehtoisesti ylläpitävät suomalaista puolustusta.

Näin Suomen itsenäisyyden vapaamatkustajat syyllistävät niitä, jotka toteuttavat velvollisuuttaan ja ylläpitävät ampumataitoaan. Se ei ole reilua, niin kauan kun puolustusratkaisumme perustuu reserviläisarmeijaan. Maanpuolustuskykyämme ja tahtoamme heikentäviä muutoksia ei voi missään oloissa hyväksyä.

ASMO MAANSELKÄ kaupunginvaltuutettu (kd) Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Lyhyet

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Lyhyet 20.6.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.