Asiakas maksaa siirtomaksuilla palvelusta

Nimimerkki "Hämmästynyt" (23.1.) kysyi mikä on siirtomaksu. Sähkön siirtohinnoissa asiakas maksaa palvelusta, joka on käytettävissä joka päivä ympäri vuoden.

Siirtohinnoittelu vaihtelee verkkoyhtiön toimintaympäristön mukaan. Vattenfallilla on sähköverkkoa reilut 60 000 kilometriä. Suurin osa verkosta on haja-asutusalueella. Asiakkaita Vattenfallilla on 385 000 ja sähköverkkoa lähes 160 metriä asiakasta kohden. Kaupungeissa kunnossapidettävää sähköverkkoa on asiakasta kohden noin 30-60 metriä.

Vattenfall Verkko palvelee toimittamalla sähkön asiakkaille ympäri vuorokauden taaten sähköverkon käyttövarmuuden ja turvallisuuden. Siirtohinnoissa asiakas maksaa sähköverkon ylläpidosta, uudistamisesta sekä uuden verkon rakentamisesta. Palvelu sisältää verkon käytönvalvonnan ja vikapalvelun ympäri vuorokauden sekä vikojen korjauksen.

Sähköverkon laajuuteen verrattuna haja-asutusalueilla asiakkaita on vähemmän ja kunnossapidettävää verkkoa moninkertaisesti enemmän.

Kaupungeissa verkot ovat valtaosin maahan kaapeloituja ja suojassa myrskyiltä. Haja-asutusalueella sähköverkot ovat Suomessa pääosin ilmajohtoa ja alttiina erilaisille vaurioille, näin myös Vattenfallin sähköverkko.

HEINI KUUSELA-OPAS Viestintäjohtaja Vattenfall Verkko Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.