Asiat keskusteltava halki hyvässä hengessä

Toimittaja Tomi Tuomaala kirjoitti kolumnissaan ”Ainoa hyvä lista on tuossa vasemmalla” (KSML 28.5.) asiattomaan sävyyn Jyväskylästä käsin toimivan Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistyksen (KeHy) julkaisemasta kesäteatteriesitteestä. KeHy on yllättynyt kirjoituksesta ja haluaa oikaista Tuomaalan asiavirheet.

Tuomaala väittää kolumnissaan, että Suur-Jyväskylän Lehden liitteenä julkaistu KeHyn kesäteatteriaukeama johtaa lukijaa harhaan. Ilmoitusta ei voi sekoittaa journalistiseen sisältöön.

KeHy on ottanut yhteyttä keskisuomalaisiin teattereihin ja tarjonnut jokaiselle samaa mahdollisuutta ostaa ilmoitustilaa esitteestä. Viime kädessä teatterit ovat itse tehneet päätöksen esitteeseen osallistumisesta.

KeHyn hallitus ei esitteen julkaisusta rahallisesti kostu, toisin kuin toimittaja, joka saa arvokkaasta työstään palkkaakin.

KeHy julkaisisi mielellään ilmaisia painotuotteita harrastajateattereiden ja yleisön hyödyksi, mutta siihen varoja ei ole; ilmainen kun on ilmaista vain sille, joka saa maksuttoman tuotteen käsiinsä.

Ilmoitustilan myyntituloilla KeHy kattaa julkaisemisen hinnan ja kykenee tarjoamaan mukaan lähteneille teattereille huomattavaa näkyvyyttä.

On toimittajalta asiatonta syyttää KeHyä harhauttamisesta. Yhdistys työskentelee vapaaehtoispohjalta keskisuomalaisten harrastajateattereiden hyväksi.

Työ ei rajoitu vain kesäteatteriesitteeseen, vaan KeHy mm. raadittaa esityksiä, tiedottaa niistä, palkitsee teatteritoimijoita, sekä järjestää tapahtumia.

Perättömät syytökset sekä tarkoitushakuinen loanheitto nakertavat luottamusta ja vaikeuttavat kaikkien osapuolten toimintaa.

KeHy ihmettelee erityisesti sitä, että toimittaja Tuomaala tuntuu pitävän Keskisuomalaisen ja KeHyn listoja toisensa poissulkevina, eikä rinnakkaisina, laajuudeltaan ja levikiltään eroavina tuotteina.

Tuomaala myös kerää kainostelematta kunnian ”täydellisimmän” kesäteatterilistan kokoamisesta. Mainitsematta hän jättää sen, että on pyytänyt ja saanut apua KeHyltä listansa täydentämiseen.

KeHyn hallitus toivoo, että asia keskustellaan halki hyvässä hengessä. KeHy toivoo myös, että kanssakäyminen teatteriammattilaisten ja -harrastajien, lehdistön sekä kulttuuriyhdistysten välillä voi jatkua eheämmältä ja eettisemmältä pohjalta. Se on varmasti kaikkien edun mukaista.

Alkavan kesän teatteritarjontaa esitellään baari Vakiopaineessa järjestettävässä klubi-illassa 17.6. klo 18. Tilaisuuteen on osallistuville teattereille ja katsojille vapaa pääsy.

Eeva Sutinen

puheenjohtaja

Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistys

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Mielipide: Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.