Asukkaat kuulolle ja myllyt muualle

Jyväskylän Korpilahden Maatianvuoreen suunnitellaan edelleen neljää 5 megawatin tuulivoimalaa, samoin kuin viereiselle Kärkisten – Heinosniemen alueelle yhdeksää samanlaista teollisuusluokan voimalaa.

Tätä koskeva Jyväskylän kaupungin yleiskaavaehdotus 2 pidetään julkisesti nähtävänä 24.6. saakka.

Olen aina luullut, että tällaiset myllyt rakennetaan haittojensa vuoksi sivuun asutuksesta eikä sen keskelle, niin kuin nyt on aikomus. Nyt olisi alueen asukkaiden aika herätä ja selvittää itselleen mitä on tulossa.

Asia koskee Vitikkalan ja Valkeajärven alueita, Päijänteen, Kärkisten, Heinosniemen ja Ristiselän rantoja sekä Karisjärveä, Heinäjärveä ja Maatian rantoja.

Tuulivoimaa vastaan minullakaan ei ole mitään, paikka vain on väärä. Ihmisten terveydestä huolta pitävä sosiaali- ja terveysministeriö edellyttää myllyiltä kahden kilometrin etäisyyttä asutukseen. Tämä vaatimus ei täyty yhdenkään myllyn osalta.

Tiedättekö te Korpilahden kesäasukkaat ja mökkiläiset mitä täällä on tapahtumassa. Ainakin hakija- ja hyötyjätahot sekä viranomaistahot ovat kiitettävästi asiasta vaienneet, koska raha ratkaisee ja omasta ympäristöstä viis veisataan.

Olisiko hakija- ja omistajatahot itse valmiit ottamaan tällaisen toiminnan ilmaiseksi lähelle asuntoaan ja maitaan ja menettämään kiinteistöjensä arvon. Tajuavatko alueiden vuokranantajat kiinteistöjensä arvon menetyksen, koska saatava hyöty on lopulta näennäinen tuleviin haittoihin verrattuna.

Matti Suokas

Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

Metsiä älköön hävitettäkö

Raskaussyrjintää on kunnissa yhä aivan liikaa

Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Miksi päättäjiä ei kiinnosta tieteellinen tieto metsistä?

Akkujen metallit kaupan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.