Asunto remonttiin vain tarvittaessa

Olen mielenkiinnolla seurannut televisiosta asuntomarkkinoiden remonttireiskojen työtä. Kyllä heiltä remonttityö sujuu hyvin ja siistiä jälkeä tulee.

Yhtä asiaa minä ihmettelen. Miksi siisti lakattu paneeliseinä pitää maalata valkoiseksi?

Valkoinen on niin herkkä likaantumaan, kun tämä kyseessä oleva tila oli askartelu- ja taloushuone. Samoin eräässä talossa oli puunvärinen lakattu parkettilattia ja kaiken lisäksi vielä hyvin siistin näköinen, mutta se uusittiin hyvin tummilla laatoilla, jotka näyttivät ainakin minun silmiin hyvin epäonnistuneelta ratkaisulta. Nykyään käytetään pintaremonttiin usein hyvin tummia sävyjä, joten huoneet näyttää pimeältä.

Ei muoti aina tee oikeutta ainakaan asuntojen suhteen. Yleensä pitäisi tehdä asunnot niin ulkoa kuin sisältäkin sellaiseksi, että ihmisten olisi niissä viihtyisä asua.

Tässä remonttihommassa rakennustarvikeliikkeillä on omat intressinsä pelissä mukana. Tehdään paljon sellaista sisäremonttia, jota ei välttämättä tarvitsisi tehdäkään. Huoneet olisivat siistejä sellaisenaan ilman remonttia, ja kaiken lisäksi remontti usein vielä pilaa asunnon tunnelman.

Remonttihommassa on huonoa sekin, että siitä jää jätettä ja jopa ongelmajätettä maalipurkeista ja muusta, jota ei voi polttaa. Tehtäköön asuntojen remonttia vain silloin kuin se on tarpeen.

MARTTI NIKONEN Jyväskylä, Vesanka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.