Avoimempaa hallintoa kohti

Kuusi toimittajayhdistystä ehdotti muutosta julkisuuslakiin. Ajatuksena olisi ulottaa julkisuuslaki koskemaan myös sellaisia yhdistyksiä, yhtiöitä ja säätiöitä joissa julkinen sektori käyttää määräysvaltaa.

Tämä piraattipuolueen kuntavaaliohjelmastakin löytynyt tavoite on sekä tärkeä että ajankohtainen.

Voimistuva trendi on ohjannut yhä suuremman osan aikaisemmin kunnan tuottamista toiminnoista ja palveluista kuntien kokonaan tai osittain omistamien yhtiöiden vastuulle.

Tuleva sote-uudistus tulee vain voimistamaan tätä ilmiötä, mikäli kunnat päätyvät yhtiöittämään huomattavan osan nykyisestä sotepalvelutuotannostaan. Näiden yhtiöiden toiminnan avoimuuden turvaaminen on tärkeää niin journalismin kuin demokratiankin kannalta.

Meillä ei ole pakko jäädä odottamaan, että näin tärkeä asia jossain vaiheessa mahdollisesti etenee lainsäädännön tasolla.

Voimme jo siirtyä siirtyä kohti avoimempaa hallintoa vaatimalla, että Jyväskylän kaupunki lisää julkisuuslain noudattamisen niiden yhtiöiden hallintosääntöön, joista se omistaa yli viisikymmentä prosenttia.

Arto Lampila

varapuheenjohtaja

piraattipuolue

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

Lyhyet

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.