Avoimuutta kaupunkisuunnitteluun

Viime päivinä olemme lukeneet tässäkin lehdessä useita ansiokkaita kannanottoja koskien Kirkkopuiston ja sen arvokkaan kulttuuriympäristön pelastamista liike-elämän kahmimiselta.

Tyytyväisinä päästiin eroon kalliista Valtiontalon tontista hinnalla ja ehdoilla millä hyvänsä sekä saatiin sijoitettua ns. konserttitalo palvelemaan samaa kaupallisuutta Paviljongin alueelle. Olisikohan valtionapua konserttitalon rakentamiseen sittenkin herunut herkemmin Valtiontalon suojelukohteeseen?

Näyttää siltä, että päätökset ja suunnitelmat ovat kaupungissa viety jo siinä vaiheessa niin pitkälle, kun asia tulee julkisuuteen, että ei ole paluuta eikä kaupunkilaisten mielipiteillä tai protestoinnilla ole enää merkitystä. Tämä lienee taktiikka monen muunkin päätöksen kohdalla. Kunhan sentään on kaupunkilaisten mielipiteitä kuitenkin" kuultu."

Päätösten tekijöillä on tietysti myös vaitiolovelvollisuus "liikesalaisuuksien" varjelemiseksi mahdollisesta eriävästä mielipiteestään huolimatta.

Kirkkopuiston kohdalla Parkkitalo Oy:llä lienee myös oma kultalehmänsä ojassa huolimatta Jyväskylän arvokkaimman puistoympäristön "tuhoamisesta" ja samalla keskustan liikenteen sumputtamisesta sekä puhumattakaan rakennustöiden aikaisista huomattavista haitoista.

Kuka vastannee esimerkiksi keskustan lisääntyvän liikenteen aiheuttamista terveyshaitoista? Mitkä lienevät ne kuutiomäärät maata, jotka kaupungin toimesta joudutaan kaivamaan ja kuljettamaan parkkihallin suuresta montusta ja sen lisäksi vielä luvatusta Valtiontalon tontin saastemaasta? Hallin ilmastointi tuonee myös jonkinlaisen uuden pöntön puiston koristukseksi.

Kulttuuri ei ole vain alennusmyyntitavaraa tuleville sukupolville, joilla muutenkin on jo tarpeeksi mietittävää lisääntyvien jäteongelmien ja ilmastomuutosten takia.

VEIKKO AVIKAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet: Kierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Mielipide: Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Mielipide: Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

Aamu Korpilahdella. Kuva: Matti Pietinen

Lyhyet

Lyhyet

Pyöräilijät, bussit ja liikennesäännöt

Mitä tuli ostettua?

Ohjaamoon nuori voi tulla myös vanhemman kanssa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.