Avoimuutta nopeusvalvontaan

Uudet tehokkaat valvontakamerat ovat todistetusti vähentäneet ylinopeuksia, mikä on tietysti liikenneturvallisuuden kannalta positiivinen suuntaus.

Asian ikävä puoli on kuitenkin se, että kameroita sijoitetaan paikkoihin, joissa autoilijat eivät edes tajua ajavansa ylinopeutta.

 

Sain tästä konkreettisen muistutuksen palatessani Jyväskylästä kohti etelää joulukuun alussa. En käy Keski-Suomessa kovin usein, mutta siellä syntyneenä vierailen kuitenkin kotipuolessa muutaman kerran vuodessa.

45-vuotisen ajourani aikana en vielä tähän mennessä ole yhtään ylinopeussakkoa näillä matkoilla saanut, ja olen todellakin ollut siinä uskossa, että Vaajakosken ylittävällä sillalla on 60 km/h nopeusrajoitus. Nyt ajettuani nopeutta 58 km/h sain maksaa siitä 170 euroa rikesakkoa!

Missään ei varsinaista 50 km/h -rajoitusmerkkiä ole, eivätkä jään ja lumen peittämät, tien pintaan mahdollisesti maalatut ja pois kuluneet merkinnät sitä kerro. Se, mistä minun pitäisi 50 km/h rajoitus huomata, on ennen liikenneympyrää oleva taajamamerkki, vaikka mitään taajamaa ei varsinaisesti ohitetakaan.

 

Olen varma, että tästä paikasta saadaan nopeusvalvontakameran rahoitus hoidettua alta aikayksikön, sillä tähän ansaan ajaa minun lisäkseni satoja tietämättömiä autoilijoita jo muutamassa kuukaudessa.

Liikennevalvontakeskus tietysti kiistää tarkoitushakuisen kameran sijoittelun, mutta ainakin tässä nimenomaisessa paikassa Vaajakoskella niin on kyllä valitettavasti tehty.

Tuon 170 euroa joudun maksamaan, sillä siitä on turha käräjöimään lähteä. Pyytäisin nyt kuitenkin liikennemerkeistä vastaavia viranomaisia laittamaan paikalle ihan oikeat nopeusrajoitusmerkit, niin pelataan reilua peliä puolin ja toisin.

Timo Särkinen

Mäntsälä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Koe-eläinten tyly kohtalo

Urheilun hienoimmat ydinarvot ovat paljon ylevämpiä kuin doping

Voi halvatun Alvaa!

Halssilan rannassa

Aronian kimallus

Lyhyet

Lyhyet

Määräysvalta kaupungilla

Latupohja Pylkönmäellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.