Avoin kirje ruutitehtaalta

Laukaassa Eurenco Vihtavuori Oy:n toiminta on lähestymässä loppuaan. Tehtaan toiminta on nykyisellään kannattamatonta.

Ellei Vihtavuorelle saada uutta omistajaa, aloittaa Eurenco-konserni tehtaan alasajon.

Jan Koivurinta on antanut Eurenco Vihtavuoresta kotimaisella omistajapohjalla olevan tarjouksen, mutta kaupan edellytyksenä on, että valtio olisi mukana tukemassa toimintaa. Jan Koivurinnalla on toimiva ja kannattava suunnitelma tehtaan pelastamiseksi. Eurenco Vihtavuoren henkilöstöryhmät antavat tukensa Jan Koivurinnalle.

Eurenco Vihtavuori on merkittävä sotilaallista maanpuolustusta tukeva tuotantolaitos. Valtio on yksityistänyt ruutituotantonsa, luovuttanut omistuksen ulkomaille, ja nyt ruutituotannon loppuminen Suomessa on käsillä. Muistutamme, että maanpuolustukselle tärkeän teollisuuden säilyminen kotimaassa on turvattava.

Eurenco Vihtavuori työllistää 105 henkilöä. Toiminnan loppuminen vaikuttaa merkittävästi suoraan sekä välillisesti työllisyysalueen tilanteeseen sekä vaikeuttaa tehdasalueen muiden yritysten toimintaa. Toiminnan loppumisesta on kansantaloudellista vaikutusta vientitulojen vähenemisenä.

Valtiolla on vastuu Vihtavuoren tehdasalueen ympäristöstä valtion eri omistusmuotojen ajalta. Yksityinen yrittäjä ei voi ottaa riskiä, että valtion ympäristövastuu kyseenalaistettaisiin. Ruutituotannon loppuessa ympäristövastuut kohdistuvat joka tapauksessa valtiolle.

Ruutituotannon jatkumisella kotimaisella omistajapohjalla on vakauttava vaikutus niin huoltovarmuuteen kuin työllisyyteenkin. Näiden uskoisi olevan merkittäviä tekijöitä valtionhallinnossa.

Eurenco Vihtavuoren henkilöstö ei voi ymmärtää, miksi valtionhallinto tyrmää omalla toimimattomuudellaan kotimaisen toimijan.

Jan Koivurinnan tarjous on voimassa vuoden 2012 loppuun eli aikataulu käy vähiin.

Vaadimme valtionhallintoa kantamaan vastuunsa huoltovarmuudesta, työllisyydestä ja ympäristöstä kuten mekin teemme täällä. Pyydämme teitä toimimaan pikaisesti ja varmistamaan uuden kotimaisen ruutitehtaan syntymisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.