Avovankila ei kuulu Vaajakosken keskustaan

SOK:n entistä hallintorakennusta on kaavailtu Rikosseuraamuslaitoksen visioissa uudeksi toimitilaksi sekä avovankilalle että yhdyskuntaseuraamustoimistolle.

Vankeja tulisi noin 50 ja henkilökuntaa noin 50. Tämä upea rakennus on valmistunut vuonna 1959, suunnittelijana oli arkkitehti Pauli Lehtinen.

Laukaan avovankilan johtaja Tuula Tarvaisen mukaan toimitilat etsitään nimenomaan Jyväskylän seudulta, perusteluina mm. hyvät julkiset liikenneyhteydet ja kustannussäästöt.

Onkohan henkilökunnalta juurikaan kysytty mielipidettä mahdollisesta työpaikan siirrosta? Henkilökunnan hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin vankienkin.

Olisiko uusien tilojen rakentaminen Vuonteelle ihan mahdoton ajatus? Siellähän on kyläyhdistyksen puheenjohtajan Tauno Liimataisen mukaan oltu tyytyväisiä vankilan toimintaan ja vankilan kyläläisille käyttöön antamiin tiloihin.

Miksi Vaajakosken Kanavahovi on huono paikka avovankilalle? Vaajakosken keskustan alue on koulujen, kauppojen, pankkien, terveyskeskuksen, uimahallin, kahden kirkon ja muutaman päiväkodin muodostama rauhallinen kaupungin asuinalue.

Keskustan ympärillä on vireä teollisuusalue. Juuri tämän ydinkeskustan tuntumaan tulisi maamerkiksi avovankila. Paikalliset asukkaat ovat ilmaisseet mielipiteitään hyvin voimakkaasti.

Vaajakoskella pelätään lasten turvallisen koulumatkan puolesta, huumeongelmakin on tuotu esiin. Mielestäni paikallisten asukkaiden mielipiteet vankilan sijoituspaikasta on ehdottomasti otettava huomioon.

Ihmettelen sitä, että päätöksen avovankilan sijaintipaikasta tekee Rikosseuraamuslaitos, siis viranomainen. Tämä päätös pitäisi tehdä demokraattisesti, siis vaikkapa eduskunnassa tai Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, kyseessä on kuitenkin suuri määrä työpaikkoja ja tulevaisuuden veronmaksajia.

Jos avovankilan tarveselvityksessä kuitenkin päädytään ehdottamaan SOK:n entistä hallintorakennusta uudeksi vankilan paikaksi, Rikosseuraamuslaitoksen kannattaisi pitää Vaajakoskella infotilaisuus, jossa kansalaiset pääsisivät kysymään heitä askarruttavista asioista. Tulijoita kokoukseen varmasti olisi!

Jorma Holmstedt

1. varakaupunginvaltuutettu (ps.)

rakennus- ja ympäristö-

Jyväskylä, Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.