Ay-liike ei halua takaisin torppariaikaan

Keskisuomalaisen Nimellä-palstalla 3.5.2017 päätoimittaja Mervola kirjoitti ”Työväenjuhlasta ei paljoa jää elämään” -kirjoituksessaan ay-liikkeestä tuhtina muutoksen jarruna. Vaikka kirjoituksen sävystä on osa pantava vappusiman piikkiin, jäi tökkäisy ay-ihmisiä kyllä nyppimään.

Jos tosiaan yritysjohtajat ovat ”dynaamisia ja muutosten etujoukoissa”, niin siinä tapauksessa ay-liikkeen pitää kehityksen jarru ollakin, emme halua kehitystä kohti torppariaikoja.

Lisäksi tölväisy tulee kepulehdestä, vaikka Suomessa on kaksi leimallista edunvalvontapuoluetta: RKP ja kepu. Tässä kirjoittaja näkee rikan lähimmäisen silmässä mutta ei malkaa omassaan.

Kun tälläkin hetkellä edunvalvontapuolue kepulla on kykyihinsä nähden liikaa valtaa, ollut jo pitemmän aikaa, ja siitä johtuen Suomen talous on kuralla. Ja työläistenhän se dynaamisuus pitää sitten maksaa.

Jotta aiheesta keskustelu ei jää hyödyttömäksi miekkailuksi, niin me Jokilaakson tehtaiden pääluottamusmiehet kutsumme Keskisuomalaisen päätoimittajan tänne Jokilaaksoon ja selvitämme, minkälainen muutoksen jarru tässä tapauksessa paperiteollisuuden työehtosopimus on. Tarvittaessa kutsumme asiantuntijat Metsäeollisuus ry:stä ja Paperiliitto ry:stä mukaan. Ilmoittakaa päivämäärä mikä sopii, niin hoidamme järjestelyt Jokilaaksossa.

Tuomo Alanen

Jari Kallio

pääluottamusmiehet

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.