Bussikyytien kummallinen Waltti-kortti

Olipa kerran muuramelainen hoitaja, joka osti 1.6. 2015 upouuden 30 päivän Waltti-matkakortin, jota hienona ja innovatiivisena keksintönä mainostettiin – kohta jopa koko Suomen kattavana järjestelmänä!

Onnellisena uudesta kortistaan hoitaja aikoi lähteä normaaliin tapaan Muuramen keskustasta seuraavana aamuna bussilla klo 7:ltä alkavaan aamuvuoroonsa Jyväskylään. Vanhalla bussikortilla hoitaja oli päässyt vuosia kaikkiin Muuramen keskustan kautta Jyväskylään kulkeviin busseihin.

Nopein reitti aamulla Muuramen keskustasta Jyväskylään on klo 6:20 vakiobussi, joka ajaa Jyväskylään moottoritien kautta. Järkytyspä oli suuri, kun nyt tämä klo 6:20 vakioauton kuljettaja ilmoittikin, että hoitajan hieno Waltti-kortti ei kelpaakaan autoon, koska linja on ely-keskuksen hallinnoima eikä ole tietoa, milloin ely-keskus tulee uudistukseen mukaan.

Töihin päästäkseen hoitajan piti maksaa 4,70 euroa, vaikka oli juuri edellisenä päivänä hankkinut 30 päivän 80 euroa maksaneen uuden Waltti-kortin.

Seuraavana aamuna hoitaja sitten ajatteli, että hän pääsisi Muuramen keskustasta Jyväskylään kello seitsemäksi, jos lähtisi jo klo 6:03 Muuramen keskustasta lähtevään linja 21:n bussiin.

Mutta eipä kerennyt, koska auto liikennöi kesäaikana Säynätsalon saaren kaksi kertaa ympäri ja vielä sitten kieputtaa Muuratsalossakin lenkin.

Jyväskylän pääkirjaston kohdalla auto oli vasta klo 7:05 eli hoitaja myöhästyi töistä.

Jotta hoitaja ehtisi Waltti-korttisysteemillä Muuramen keskustasta Jyväskylään klo 7:n aamuvuoroon, hänen pitäisi lähteä Muuramen keskustasta klo 04:58 eli linjan 21 bussiin.

Hoitaja nyt kovin ihmettelee, miksi Waltti-kortti päätettiin ottaa käyttöön kesäaikana, jolloin bussivuoroja liikennöi muutenkin vähemmän.

Jos bussilla haluaa kulkea, niin siitä on nyt tehty Waltti-kortin uudistuksen myötä harvinaisen haastavaa ainakin muuramelaisille vuosia linja-autoja käyttäneille työläisille.

Marjo Rantanen

Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

Lyhyet

Mykkäsen malli lisäisi kivihiilen käyttöä

Poliittisen poliisin paluu

Kiristäjät liikkeellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.