Bussikyytien kummallinen Waltti-kortti

Olipa kerran muuramelainen hoitaja, joka osti 1.6. 2015 upouuden 30 päivän Waltti-matkakortin, jota hienona ja innovatiivisena keksintönä mainostettiin – kohta jopa koko Suomen kattavana järjestelmänä!

Onnellisena uudesta kortistaan hoitaja aikoi lähteä normaaliin tapaan Muuramen keskustasta seuraavana aamuna bussilla klo 7:ltä alkavaan aamuvuoroonsa Jyväskylään. Vanhalla bussikortilla hoitaja oli päässyt vuosia kaikkiin Muuramen keskustan kautta Jyväskylään kulkeviin busseihin.

Nopein reitti aamulla Muuramen keskustasta Jyväskylään on klo 6:20 vakiobussi, joka ajaa Jyväskylään moottoritien kautta. Järkytyspä oli suuri, kun nyt tämä klo 6:20 vakioauton kuljettaja ilmoittikin, että hoitajan hieno Waltti-kortti ei kelpaakaan autoon, koska linja on ely-keskuksen hallinnoima eikä ole tietoa, milloin ely-keskus tulee uudistukseen mukaan.

Töihin päästäkseen hoitajan piti maksaa 4,70 euroa, vaikka oli juuri edellisenä päivänä hankkinut 30 päivän 80 euroa maksaneen uuden Waltti-kortin.

Seuraavana aamuna hoitaja sitten ajatteli, että hän pääsisi Muuramen keskustasta Jyväskylään kello seitsemäksi, jos lähtisi jo klo 6:03 Muuramen keskustasta lähtevään linja 21:n bussiin.

Mutta eipä kerennyt, koska auto liikennöi kesäaikana Säynätsalon saaren kaksi kertaa ympäri ja vielä sitten kieputtaa Muuratsalossakin lenkin.

Jyväskylän pääkirjaston kohdalla auto oli vasta klo 7:05 eli hoitaja myöhästyi töistä.

Jotta hoitaja ehtisi Waltti-korttisysteemillä Muuramen keskustasta Jyväskylään klo 7:n aamuvuoroon, hänen pitäisi lähteä Muuramen keskustasta klo 04:58 eli linjan 21 bussiin.

Hoitaja nyt kovin ihmettelee, miksi Waltti-kortti päätettiin ottaa käyttöön kesäaikana, jolloin bussivuoroja liikennöi muutenkin vähemmän.

Jos bussilla haluaa kulkea, niin siitä on nyt tehty Waltti-kortin uudistuksen myötä harvinaisen haastavaa ainakin muuramelaisille vuosia linja-autoja käyttäneille työläisille.

Marjo Rantanen

Muurame

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

Lyhyet

Työllisyyden parantaminen ehkäisee lapsiköyhyyttä

Jokaisen pitää saada tarvitsemansa hoiva

Lyhyet

Lyhyet

Roina pois Kauppa-kadulta

Määrä ei yksin takaa hoidon laatua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.