Digi-televisio vie katsojan takaisin 50-luvun tunnelmiin

Täällä Kangaslammen rannalla kaapelin päässä digiaika ei näytä ihan ruusuiselta. Meille tarjottiin kaapelinpää edullisesti yhteisantennijärjestelmän lakatessa. Antenniverkon kunnostuksen jälkeen kaiken piti olla kunnossa. Nyt kun harjoitteluaika on ohi, ja tarjolla on pelkkää digiä, tulee 50-luku mieleen.

Silloin Lahden pitkillä aalloilla oltiin säiden armoilla. Pekka Tiilikaisen möreä ääni kantoi rutinankin läpi. Nyt television ääni häviää välillä kokonaan ja kuva muuttuu palapeliksi, eikä auta mitään, vaikka syli on täynnä kaukosäätimiä. Paikalle kutsuttuna kaapeliyhtiön toimihenkilö kertoo, että vika löytyy yleensä käyttäjän vempaimista, mutta ei osaa sanoa miten tilanne saadaan lopullisesti kuntoon.

Tilanteessa tulee mieleen vanha sanonta sian ostamisesta säkissä. Meille kuitenkin kolme myyjää on eduskunnan avustamana myynyt lähes väkisin sian säkissä. Kun siassa alkoi ilmetä puutteita, myyjät alkuun syyttelivät toisiaan. Kun sen havaittiin vaikuttavan kielteisesti markkinointiin, keksittiin, että syy onkin ostajassa, jos sialta puutu pari jalkaa ja saparo.

Koska taloyhtiöiden on yritettävä hoitaa tämäkin asia kuntoon, on kohtuullisen ajan jälkeen ryhdyttävä neuvottelemaan kaapeliyhtiön kanssa hinnan alennusta viallisesta tuotteesta sekä etsimään toimivampaa ratkaisua. Mielestäni lisäkanavista ei kannata maksaa, jos peruskanavien perille tulo takkuaa.

TEUVO POIKOLAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kaupunkipyörät ovat osa ketterän kestävää liikkumista

Suomipop, pyörätuolit ja taksien kyydit

Lyhyet

Valvonta on yhteistyötä

Lyhyet

Hallitus vie meitä kerrostaloihin

Lentäen vai netitse?

Kohtuuden pitää riittää – työelämässäkin

Lyhyet

Kulmuni on paras johtaja keskustalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.