Digi-tv paransi elämänlaatuani

Jo vuosi sitten media alkoi lähes päivittäin pelotella suomalaisia vuoden 2007 syksyllä tulevasta mullistuksesta, joka vaikeuttaisi valveutumattomien kansalaisten elämää dramaattisesti. Asiaa pidettiin niin paljon esillä, että olisi voinut luulla kyseessä olleen eläkejärjestelmän, peruskoululaitoksen tai äänioikeuden lopettamisesta, mutta kyse oli analogisten tv-lähetysten loppumisesta. Lopuksi ärsyynnyin niin tästä holhoamisesta ja katastrofilla pelottelusta, että päätin perheeni suostumuksella olla hankkimatta koko digiboksia.

Mihin olen joutunut ilman tuota boksia? Minun ei tarvitse enää istua tv:n ääressä turhautuneena, kun en enää muutakaan jaksa tehdä. Hyviä elokuvia voin vuokrata edelleen niin paljon kuin haluan. Kymmenen minuutin radiouutiset voittavat sisällöltään 20 minuutin tv-uutiset helposti, kun uutisia ei tarvitse tehdä liikkuvan kuvan ehdoilla. Jos minulle tulee tarve seurata jotain urheilutapahtumaa, voin mennä katsomaan sen itseäni parempaan seuraan hyvän kaverin luokse.

Sain lisävahvistusta päätökselleni, kun katsoin 26.2. internetistä TV Nelosen videopätkän mäkihyppääjä Harri Ollin saapumisesta Helsinki-Vantaan lentokentälle. Toistakymmentä fyysisesti aikuiselta näyttävää toimittajaa hyökkäsi kuin hyeenalauma haavoittuneen eläimen kimppuun, provosoiden Ollia varomattomiin lausuntoihin. Harri Olli ei edes juoksemalla päässyt karkuun toimittajia, joista yksi puki ajatuksensa ja toiveensa kysymyksen muotoon: "Tuleeko sinusta uusi Matti Nykänen?"

Olen tähän asti luullut, että Suomessa toimittajat saavat yliopistollisen koulutuksen ja sivistyksen, joiden avulla pitäisi pystyä tukemaan eikä ahdistelemaan nuoria lisää heidän ongelmissaan. Ilmeisesti kun Matti Nykänen on saamassa elämästä kiinni, media tarvitsee revittäväkseen uusia traagisia ihmiskohtaloita, ja jos niitä ei muuten synny, toimittajat yrittävät niitä itse järjestää.

Puoli vuotta digiaikaa eläneenä voin todeta, että digilähetyksiin siirtyminen on ollut parasta mitä tv on minulle koskaan tarjonnut. Lämmin kiitos kaikille asiaa ajaneille ja kiirehtineille, tämä aika on avannut silmäni näkemään elämää uudella tavalla, säästänyt rahaani ja aikaani eli monin tavoin parantanut elämänlaatuani. Saattaa olla että joskus hankin digiboksin, mutta hyvät tv-toimittajat, en kaipaa hyeenoiden aikaa - olkaa vaikka mieluummin sopuleita.

RISTO HUTTUNEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.