Digitv:n kertomaa: ei signaalia!

Kun olen ruisleipää syömällä yrittänyt pitää huolta hiihtokunnostani, minulla oli erityinen syy keskittyä seuraamaan TV1:n aamu-uutisia 25.6.

Tilannehan oli silloin sellainen, että Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri oli edellispäivänä ilmoittanut kutsuvansa koolle johtokunnan pohtimaan, mistä nykyisessä dopingkeskustelussa on oikein kysymys. Jaakko Holkeria näytti huolettavan se, että miksi Kari-Pekka Kyrö on taas ottanut asian esille, vaikka Lahden 2001 tapahtumat on jo hänen mielestään loppuunkäsitelty.

Sain uteliaisuudelleni, "vettä vasten kasvoja", kun uutisten alkaessa ilmestyi kuvaruutuun teksti: ei signaalia.

Digiboksikin on televisioon hankittu, kun aikanaan ilmoitettiin, että ruutu pimenee, ellei boksia ole. Kun nyt on näiden nykyisten ohjeiden mukaan toimittu, ei löydy "signaalia" silloin, kun tv:stä haluaisi jotakin asiallista asiaa katsoa.

Ei signaalia, uusiutui jälleen perjantaiaamuna 27.6. kello 9. TV1:n uutisissa.

Näitä uutisia olin varustautunut kuuntelemaan ja katselemaan, kun ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen oli edellispäivänä ilmoittanut, että ratkaistaan Venäjän puutullikysymys säätämällä Venäjän liikennettä hoitaville rekoille sakkovero.

Onko TV ykkösenkin ohjelmasisältö muuttumassa sellaiseksi, että sensaatiouutisille löytyy signaali, mutta kun lähtee etsimään hälyuutisen perusteita, niin silloin ei signaalia ole? Kun luonteeltani olen pessimisti, olen hiljalleen taipumassa sellaiseen näkemykseen, että ei tuo TV ykkösen signaalin puuttuminen mikään erillisilmiö ole.

Kun maailman menoa katselee laajemmaltikin, näyttää siltä, että signaali on hukassa. EU:lta hävisi signaali, kun Irlantilaiset suorittivat kansanäänestyksen Lissabonin sopimuksesta. Poliittiset valtapyyteet ja raha potkivat eteenpäin kotimaassa kuntauudistusta, ja mitä suurempiin kuntayksiköihin päädytään, sitä enemmän syrjäseutuja tulee. Onko se tarkoitus? Minä puolestani jään odottelemaan, milloinka Sonera tulee katkaisemaan puhelinlangat.

HEIMO LINNA sotaveteraani Perho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Lyhyet

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.