E-urheilu nostettava olympia- lajiksi

Elektronisen urheilun pitäisi olla olympialaisissa mukana, koska e-urheilun League of Legends -finaalia katsottiin enemmän kuin jääkiekon NHL-finaalisarjaa.

Yksi syistä estää pääsy kisoihin on olympiakomitean mielestä ampumapelien raakuus, se että siinä ”tapetaan” toisia pelaajia. Nappuloitten naputtelu ja hiiren liikuttelu on raaempaa kuin nyrkkeilyssä toisten lyöminen niin että veri lentää.

Elektroninen urheilu on ehdolla viralliseksi mitalilajiksi vuoden 2022 Aasian kisoihin. Pääsy kisoihin ei kuitenkaan ole vielä varma, sillä e-urheilulla ei ole vaadittua kansainvälistä kattojärjestöä vaan monta kansainvälistä järjestöä.

Elektronista urheilua on ehdotettu myös Pariisin olympialaisiin vuonna 2024. Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach kuitenkin sanoo, että e-urheilua ei voida ottaa olympialiikkeeseen sen väkivaltaisuuden vuoksi.

llta-Sanomien mukaan KOK-pomo Bach totesi syksyllä 2017, ettei e-urheilu ole vielä tarpeeksi järjestäytynyttä, jotta lajia voitaisiin kaavailla olympialaisiin. Samalla hän totesi, että väkivaltapelit kuten Counter-Strike ”eivät kuulu missään nimessä olympialaisiin”.

E-urheilun pitäisi mielestäni näkyä ehdottomasti olympialaisissa.

Tällöin olympialaisia seurattaisiin jopa kaksi kertaa nykyiatä enemmän. Kaikilla joukkueilla voisi olla päämääränä olympialaiset, sillä tällä lajilla ei ole yhtä tiettyä isoa tapahtumaa, jossa kaikki pelit eri genreistä voisivat olla samassa paikassa ja samassa turnauksessa.

E-urheilu on iso osa tulevaisuuttamme, koska kaikki tehdään nyt jo koneilla ja kaikki robotisoidaan.

Kymmenen vuoden päästä e-urheilu voi olla jo ihan täyspäiväinen ammatti, ja siitä voi tulla vielä todella isokin osa maailmaa, koska on keksitty vr eli virtuaalinen todellisuus, joka laittaa pelaajan tekemään itse liikkeensä, tähtäyksen ja juoksemisen.

Karri Kaiterniemi

Mankolan yhtenäiskoulu 8E

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Älkää unohtako toisianne

Sokkarin vessat siisteiksi

Luonnonvarakeskuksen johto Jyväskylään

Opettajan näkökulma loma-aikojen muutokseen

Jäyhälläkin on järki

Pesäpallo on jyväskyläläisille tärkeää - ja se pysyy Hippoksella

Lyhyet

Lyhyet

Sähköautot, unta vai totta?

Tehoa Suomen talouteen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.