EU ja euro eivät täytä lupauksia

Suomi on ollut lähes 20 vuotta Euroopan unionin jäsen ja runsaat 12 vuotta rahanamme on ollut euro. Kokemuksia on ehtinyt kertyä. Jäsenyyksien luvattiin tuovan halpaa ruokaa, työtä, ulkomaisia investointeja, hyvinvointia, vahvaa aluepolitiikkaa, vaikutusvaltaa ja jopa sotilaallista turvaa.

Lupaukset eivät ole toteutuneet. Työttömyys ja ruokajonot kasvavat jatkuvasti. Yritykset siirtävät tuotantoaan ja työpaikkoja pois Suomesta. Lapsiperheiltä, eläkeläisiltä ja vähävaraisilta leikataan. Veroja kiristetään. Valtion ja kuntien velkataakka on kasvanut viimeisen seitsemän vuoden aikana noin 50 mrd eurolla. Sotilaallisia turvatakuita EU ei kykene antamaan yhdellekään jäsenmaalle. Suomi maksaa joka vuosi EU:lle lähes 700 miljoonaa euroa enemmän kuin sieltä saamme.

EU:ssa säädetään Suomeen soveltumattomia, jopa haitallisia direktiivejä. Esim. rikkidirektiivi aiheuttaa satojen miljoonien eurojen laskun teollisuudellemme. Direktiivitehtailu on mennyt järjettömyyteen asti. Läheisyysperiaate on unohdettu. Byrokratia on syrjäyttänyt demokratian.

Euro on ollut epäonnistunut poliittinen hanke, johon Suomi vietiin kansaa kuulematta. Euro on aivan liian vahva valuutta. Se ahdistaa vientiämme.

Suomi on sidottu kymmenien miljardien eurojen arvoisiin vastuisiin holtittomasti talouttaan hoitaneiden euromaiden hallitusten ja pankkien veloista. EU:n perussopimuksen 125 artiklan kiellosta huolimatta Suomi tukee toisia jäsenmaita.

Tukipakettien ja uuden pankkiunionin lisäksi Euroopan keskuspankki on sitonut Suomea ostamalla suuren määrän etelän pankkien roskalainoja. Euron ulkopuolella oleva Ruotsi pärjää Suomea paremmin. Ruotsissa korot ovat yhtä alhaalla eikä sillä ole valtavia vastuita muiden veloista.

Kaikissa EU-parlamentin 22 valiokunnassa ei ole yhtäkään suomalaista meppiä. Kuitenkin niissä käsitellään meitä sitovia säädöksiä. Nyt kaksi kolmasosaa laeistamme tulee EU:sta. Se ei ole demokratiaa. Suomea koskevat lait on säädettävä eduskunnassa, jonka Suomen kansa valitsee.

Kaikki eduskuntapuolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta joko ajavat liittovaltiokehitystä tai hyväksyvät sen. Muiden puolueiden mepit edustavat ja vahvistavat EU-parlamentissa ryhmiä, joissa enemmistö on liittovaltion kannattajia.

Kotimaassa tämä tosiasia usein kiistetään. Perussuomalaiset mepit eivät liity liittovaltiota kannattavaan ryhmään. Suomen etu on tärkein.

Suomen on irrottauduttava hallitusti sekä EU:n että euron holhouksesta. Irtautuminen voi olla vaikeaa ja saattaa tulla kalliiksi.

Vielä vaikeammaksi ja kalliimmaksi tulee se, jos ajaudumme ainoana Pohjoismaana yhteisvastuu-, tulonsiirto- ja velkaunioniin Keski- ja Etelä-Euroopan maiden kanssa. Vahingollinen liittovaltiokehitys on torjuttava.

EU:n tilalle tulee luoda koko Euroopan, myös Venäjän, kattava vapaakauppa-alue, jolla on yhteiset, valvotut säännöt ilman suurta byrokratiaa. Tämä turvaa vientiteollisuutemme elintärkeät edut. Samalla kansallinen itsenäisyys ja päätösvalta palautuvat kotimaahan.

Suomen tulee olla avoin, kansainvälinen, vahvaan pohjoismaiseen yhteistyöhön ja kestäviin arvoihin nojaava hyvinvointivaltio. Itsenäisenä paras Suomi.

Toimi Kankaanniemi

eurovaaliehdokas (ps.)

Uurainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.