EU kyykyttää meitä

Viime vuodet ovat tuoneet suomalaisten harmiksi monia oloihimme soveltumattomia ja tarpeettomia EU-direktiivejä. Suorastaan huvittavia ovat olleet mämmi-, kurkku-, kalakukko- ja multaperunamääräykset.

Nyt EU-lainsäädäntö uhkaa lisätä Suomen työttömien määrää, kun mallimaa Suomi on lakimuutoksella toteuttamassa määräystä kansallisista yritystuista. Kansalaisjärjestöjen toiminta mm. pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi uhkaa jäädä vaille niitä tukia, joilla tuhansille ihmisille on tähän asti pystytty järjestämään työtä ja toimeentuloa.

Liike-elämän kilpailuäännösten soveltaminen humanitääristen kansalaisjärjestöjen toimintaan on perusteetonta ja erittäin vahingollista. Yksin työttömyydestä jo ennestään kärsivässä Kainuussa lakimuutos jättäisi työttömiksi yli 500 ihmistä. EU kyykyttää meitä.

Entä pilkunviilaus: Suomessa on ylimenokauden jälkeen ensi vuoden alkuun mennessä kavennettava moduulirekkojen leveyttä 260 stä 255 cm:iin.

Tämä 5 cm viilaus koskee noin 2 000 rekkaa ja aiheuttaa kustannusvaikeuksista kärsivälle alalle 25-28 milj. euron lisäkulut. Mitään järkisyitä ei ole sille, etteikö nykyistä rekkakalustoa olisi voitu 5 cm leveämpänäkin käyttää luontaisen elinkaarensa loppuun. Mutta kaikkivoipainen EU-säännös ylittää järjen käytön.

Julkisuudessa ei enää edes puhuta, mitä tämä lysti meille maksaa. Kun suomalaiset houkuteltiin EU-jäsenyyteen, yksi täky oli nettosaajan asema. Suomen piti ainakin aluksi saada EU:sta enemmän varoja kuin maksaa sinne jäsenmaksuja.

Enää ei julkaista menot/tulot -vertailuja. Syy lienee se, että EU käy Suomelle erittäin kalliiksi. Nettomaksuja kertynee vuosittain järkyttävä summa.

Onkin harhaanjohtavaa puhua EU-tuista tai EU-rahoista, koska Suomi on nettomaksaja. Bryssel ei ole tukijamme.

Todellisuudessa Suomen jäsenmaksueurot eivät palaudu meille kokonaan, ja silti tästä alijäämäpalautuksesta puhutaan EU-tukena. EU:lta "saaduista" varoista sosiaalisektorille on jäänyt lisäksi kymmeniä miljoonia käyttämättä EU:n itse sorvaaman byrokraattisen ohjeistuksen vuoksi.

Viime vuosina Suomeen on tullut kaksi uutta ihmisryhmää: EU-kerjäläiset ja EU-rikolliset. Ilmiöt ovat EU-lainsäädännön synnyttämiä.

Hämärämiehet kuljettavat ihmisarvonsa itäisessä Euroopassa menettäneitä ihmisiä nöyryytettäviksi Suomeenkin kaduille kerjäämään. Järjestäytyneet rikollisryhmät hyödyntävät EU:n sinisilmäisesti luomaa rajat auki (myös ammattirikollisille) järjestelmää ja tulevat tänne tehtailemaan mm. liike- ja asuntomurtoja.

Viime kesän jäljiltä satojen suomalaisten kotien arvoirtaimistoa kaupitellaan nyt pimeillä markkinoilla eri puolilla Eurooppaa ja esitellään vieraissa kodeissa tuliaisina Suomen matkoilta. Varastettua tavaraahan saa täältä viedä ilman raja- ja tullivalvontaa muihin EU-maihin vapaasti, vaikkapa pakettiautoilla.

Nykytilanne ja tuleva kehitys huolestuttaa. EU on neuvoton ja toimeton, vaikka se on itse omilla toimillaan luonut asiaintilan edellytykset, ja vaikka sen tulisi peruskirjansa periaatteiden mukaisesti edistää ihmisarvoista elämää kaikissa jäsenmaissa ja suojella kansalaisiaan tulevilta uhkilta. Mihin tällaista EU:ta tarvitaan?

TIMO HAKANEN lakimies Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Julkisen terveydenhuollon vastuunkanto on teoreettista

Joku tolkku pitää olla taloustalkoissakin!

Huonoja termejä

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 4.7.

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Kansanedustaja Jouni Kotiahon kolumni: Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.