EU osoittaa olevansa harvainvalta

Euroopan unionin puheenjohtajamaan Ranskan presidentti kehotti äskettäin Irlantia järjestämään uuden kansanäänestyksen EU:n perustuslaista eli niin sanotusta Lissabonin sopimuksesta.

Irlantilaiset hylkäsivät sen kansanäänestyksessä kesäkuussa. Muissa EU-maissa kansalaiset eivät saaneet asiasta äänestää.

Euroeliitin suhteutumisessa kansanäänestyksiin ja kansalaisten ilmaisemaan tahtoon ei ole mitään uutta. Sääntönä on, että eliitille kelpaavat sellaiset tulokset, jotka vievät unionin liittovaltiokehitystä eteenpäin. Muut tulokset tyrmätään ja kierretään tavalla tai toisella.

Kun demokratialla tarkoitetaan sitä, että kansalaisten enemmistön tahto muuttuu poliittisiksi päätöksiksi, on EU demokratian vastainen rakennelma. EU:ssa ei ole demokratiavajetta vaan demokratia puuttuu.

Unioni korostaa demokratiaa perustuslaissaan, mutta EU:n demokratia on tyhjä sana. Todellisuudessa EU on harvainvalta. Sitä ohjaavat suurten jäsenmaiden valtapyrkimykset ja ennen kaikkea Euroopan taloudellinen eliitti.

Viimeksi mainitusta esimerkiksi sopii suurteollisuuden lobbausryhmä ERT (European round table). Sen piirustusten mukaan on EU:ssa otettu käyttöön ns. neljän vapauden oppi, jonka sisältämä pääomien siirtelyn vapaus on vienyt pohjaa hyvinvointiyhteiskunnilta.

"Kun hallitsijat ovat puhuneet, tulevat halitut puhumaan." Kun EU näyttää vähitellen todellisen luonteensa, tulee aika keskustella harvainvallan vaihtoehdoista. Niitä ei tarvitse hakea kaukaa. Aitoon kansanvaltaan ja valtiolliseen itsenäisyyteen voidaan perustaa kestävän ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentaminen.

EU-Suomessa kansalaiset eivät ole voineet ottaa missään vaiheessa kantaa EU:n perustuslakiin.

Valtapuolueet ovat torjuneet kansanäänestyksen ja vaienneet asian eduskuntavaaleissa. Ns. edustuksellisen demokratian nimissä ovat maamme vallanpitäjät kaapanneet kansalle kuuluvan vallan.

Sen on mahdollistanut verovaroista jaettava puoluetuki - jota kukin kolmesta valtapuolueesta saa 40 000 euroa joka arkipäivä - ja avoimen keskustelun puuttuminen julkisuudesta.

Demokratia ei toteudu ilman avointa julkista keskustelua. Toisin päin sanottuna, harvainvalta ei menesty, jos keskustelu on avointa ja julkista.

ANTTI PESONEN Alajärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.