EU-vaalien kootut selitykset

Kansalaiset lausuivat jälleen mielipiteitään. Koko Euroopassa ja suunta politiikassa tangeerasi toisiaan maassa kun maassa.Vaikka itse kuuluinkin maamme äänestäjien enemmistöön, niin puoluejohtajien selityksiä sentään kuuntelin. Vasemmistoliitto menetti Esko Seppäsen hankkiman paikan. Puolueen kannatus kulkee kohti nollaa. Silti se ei tapahdu.

Lähi- ja menneisyyshistoriassa vallan kahvassa olleet demarit saivat nauttia nykyisestä tekemättömyydestään ja epäonnistuneista henkilövalinnoistaan puolueen johdossa. Kun pilvet ovat peittäneet kannatuksen paisteen, niin alle 20 prosenti kannatus on häkellyttävän huono. Sitä ei puoluejohdon selityksillä paranneta. Menneisyyden hyvätkin teot kuuluvat unohdettuina turhien toiveiden kierrätykseen. Mutta jospa korkea kirkkoherra saa tilapäistä myötätuuli luulottelua puolueeseen.

Keskustan jatkuvaa vaalien tappiokulkua ihmetyttää lausumat torjuntavoitosta. Sitä ei kohenna puolueelle siunaantunut pääministerin vallankäytön erilaiset näytötkään.

Kokoomuskin menetti vähän, mutta silti menetti. Pelimiehen kielellä sanottuna, aina ei voi voittaa. Puolue on kuitenkin hinautunut maamme suurimmaksi. Huolimatta siitä, että sen toimenpiteistäkin on maamme elintasokuilua syvennetty varakkaiden eduksi. Sitä on mukava seurata, jos elonpäiviä piisaa, että pitkäänkö varaton kansanosa jaksaa uskoa kokoomuksen ane-puheisiin?

Perussuomalaiset kun voittivat, niin on sanottava, että he ammentavat kansan mielen mukaisesta keitoksesta parhailla kauhoilla suuremmat sattumat. He tuovat ymmärrettävällä tavalla ilmi uskottavasti tavallisen kansalaisen mielialoja. Vaan miten kävisi, jos puolue olisikin hallitusvastuussa? Silloin eivät pelkät puheet enää olisikaan myötätuulisia vastuunmyrskyisissä karikoissa.

MAUNO SUOKAS Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.