EU-vaalit vai maakuntavaalit?

Hämmästyneenä luin Keski-Suomen ykkösehdokkaaksi nostetun demarin vaalimainosta. Siinä tukimiehinä esiintyi kaksi porvariksi miellettyä professoria, joista toinen, Erkki Laatikainen on yleisesti arvioitu kepun sisäpiirin mieheksi.

Käsittääkseni kysymys oli puhtaasti Euroopan parlamentin poliittisista vaaleista. Ei Suomen maakuntien keskinäisistä kähminnöistä. Vaaleissa valittiin Suomen edustajia EU:n poliittisiin ryhmiin. Samalla tietysti arvioitiin maamme poliittisten puolueiden tämän hetken kannatusta.

Mietin kovasti, mitähän tämä Erkki Laatikaisen tukema demariehdokas, mahdollisesti valituksi tultuaan, olisi siellä 160:n muun eurooppalaisen demarin kanssa Keski-Suomen hyväksi tehnyt? Mielestäni Laatikainen antoi mainoksessa tukensa vain demareille, ei maakunnalle. Suomen maakuntien rahanjako ratkotaan täällä kotimaisin toimin, ei EU-parlamentissa.

Ei minulla ole tietysti mitään sanomista siihen, että ystäväni Erkki Laatikainen paljasti näissä vaaleissa olevansa sosiaalidemokraatti. Pettymys se minulle on ja aika moni keskisuomalainen miettinee samaa asiaa.

Täytynee jäädä odottelemaan uutista, jossa Isä Mitro ja Erkki Laatikainen ilmoittavat liittyneensä Suomen sosiaalidemokraattiseen puolueeseen. Demarithan tarvitsevat nyt vahvoja voimia tuekseen.

SAKARI PEKKARINEN Viitasaari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tiedätkö tiestä?

Lyhyet

Lyhyet

Virkalääkärin virkavastuu on pulmallinen asia

Tasa-arvo kuuluu meille kaikille

Lyhyet

Mielipide: Puu on mainio rakennusmateriaali, mutta sen päästövähennys ei ole kummoinen – betonin pitäisi olla Suomessa lähes hiilineutraalia vuoteen 2050 mennessä

Kaupunki ei todellakaan vastaa

Mielipide: Lääkärikoulutuskeskustelu toistelee vanhoja perusteluja

Mielipide: Innovatiivista yhteistyötä tulevaisuuden eteen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.