Eduskuntavaalit tulivat Tikkakoskelle

Nyt, eduskuntavaalien alla, on ilmaantunut yllättäen Tikkakosken kehittämissuunnitelma. Yllättäen siksi, että alasajo näyttää johdonmukaiselta.

Tilapalvelu esitti aikoinaan, että Tikkakosken uimahalli on korjauskelvoton ja homeessa ja että se pitää purkaa. Uimahallikysymyksessä ei juuri puolustajia poliitikoiden parista löytynyt.

Eija Reili tosin koetti vakuuttaa päättäjiä ja Tilapalvelua, että purku on turhaa. Mutta ei auttanut, ja niin purettiin ainakin kuulopuheiden mukaan terve halli. Eli purkaessa ei lie sienistä ja homeista ollut tietoakaan.

Toinen johdonmukainen esitys Tilapalveluilta oli se, että perusturvalautakuntaan tuotiin esitys ja piirustukset Tikkakosken monipalvelupisteestä. Siitä vain sattuivat puuttumaan terveysaseman tilat kokonaan. Lautakunta vaati ja sai ne kuitenkin palautettua takaisin.

Seuraavaksi lautakunnalle sanottiin, että Tikkakoskelle ei saada lääkäreitä saada. Rahallakaan. Koska lautakunta yksimielisesti halusi säilyttää peruspalvelut Tikkakoskella, päätettiin henkilöstö hankkia ulkoistamalla Tikkakosken terveysaseman palvelut.

Tietojen mukaan useampikin yritys on nyt kiinnostunut tuottamaan palvelut, eli lääkäreitä on kuitenkin saatavissa. Tosin tähän väliin tuli aseman remontti, ja palvelut saadaan aloitettua syksyllä.

Itse en päässyt sote-asioiden takia Tikkakosken kehittämisiltaan, mutta kuulin, että siellä oli jokunen poliitikko ilmoittautunut Tikkakosken palveluiden puolustajaksi. Nyt toivonkin, että nämä rohkeat ovat rohkeita myös jatkossa, kun kehitetään Tikkakosken palveluja ja että lupaukset eivät pääty eduskuntavaaleihin.

Mauno Vanhala

yleislääketieteen professori,

perusturvalautakunnan pj.

kansanedustajaehdokas (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Luonnonkukkia Jyväskylän viheralueille

Avoimen väylä yliopistoon uhkaa maksutonta koulutusta

Lyhyet

Kaupunkipyörät ovat osa joukkoliikennettä

Lyhyet

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Hallitus hakee fokustaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.