Eduskuntavaalit tulivat Tikkakoskelle

Nyt, eduskuntavaalien alla, on ilmaantunut yllättäen Tikkakosken kehittämissuunnitelma. Yllättäen siksi, että alasajo näyttää johdonmukaiselta.

Tilapalvelu esitti aikoinaan, että Tikkakosken uimahalli on korjauskelvoton ja homeessa ja että se pitää purkaa. Uimahallikysymyksessä ei juuri puolustajia poliitikoiden parista löytynyt.

Eija Reili tosin koetti vakuuttaa päättäjiä ja Tilapalvelua, että purku on turhaa. Mutta ei auttanut, ja niin purettiin ainakin kuulopuheiden mukaan terve halli. Eli purkaessa ei lie sienistä ja homeista ollut tietoakaan.

Toinen johdonmukainen esitys Tilapalveluilta oli se, että perusturvalautakuntaan tuotiin esitys ja piirustukset Tikkakosken monipalvelupisteestä. Siitä vain sattuivat puuttumaan terveysaseman tilat kokonaan. Lautakunta vaati ja sai ne kuitenkin palautettua takaisin.

Seuraavaksi lautakunnalle sanottiin, että Tikkakoskelle ei saada lääkäreitä saada. Rahallakaan. Koska lautakunta yksimielisesti halusi säilyttää peruspalvelut Tikkakoskella, päätettiin henkilöstö hankkia ulkoistamalla Tikkakosken terveysaseman palvelut.

Tietojen mukaan useampikin yritys on nyt kiinnostunut tuottamaan palvelut, eli lääkäreitä on kuitenkin saatavissa. Tosin tähän väliin tuli aseman remontti, ja palvelut saadaan aloitettua syksyllä.

Itse en päässyt sote-asioiden takia Tikkakosken kehittämisiltaan, mutta kuulin, että siellä oli jokunen poliitikko ilmoittautunut Tikkakosken palveluiden puolustajaksi. Nyt toivonkin, että nämä rohkeat ovat rohkeita myös jatkossa, kun kehitetään Tikkakosken palveluja ja että lupaukset eivät pääty eduskuntavaaleihin.

Mauno Vanhala

yleislääketieteen professori,

perusturvalautakunnan pj.

kansanedustajaehdokas (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

Kyllä kaupungin johto vastaa ja haluaa osaltaan edistää avoimmuutta

Lyhyet

Uupuminen voi alkaa jo koulussa

Säynätsalo go go go!

Vanhempien yhdenvertaisuus on lasten perusoikeus

Viljelty pelto tai laidun ei ole retki- paikka

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.