Ei Nato-epidemialle

Toivottomat huokaukset Suomen tulevan Nato-jäsenyyden väistämättömyydestä ovat surullista kuultavaa. Olemme onnistuneesti torjuneet Nato-epidemiaa tähänkin asti. Valitettavasti emme ole kyenneet estämään päättäjien sairastumisia.

Erityisesti ulkoministerin tila näyttää pahalta.

Nato ei ole putki, johon on pakko mennä. Totta kai kansalaisille yritetään jatkuvasti antaa "oikeaa tietoa" jäsenyyden eduista, mahdolliset haitat painetaan villasella. Ainut käteen jäävä etu Nato-jäsenyydestä olisi ministerien korkeampi status kansainvälisissä illatsuissa ja pitopöydissä.

Suomen täysjäsenyys olisi yhtä viisasta kuin lähteä täysin alasti ulos pakkaseen (ei saunasta käsin, vaan tuvasta päin). Se kuulostaa hauskalta leikiltä, mutta vilustumisen ja kuoleman riski kasvaa. Naton ja sotaintoilun vaihtoehto - puolueettomuuspolitiikka - ei kuulosta yhtä seksikkäältä, mutta pitemmän päälle se on kannattavampi rauhaa ja elämän säilymistä suojeleva tie.

Kiitos sitkeille Naton vastustajille. Toivottavasti myös vuosi 2009 pysyy järjenkäytön ja puolueettomuuden vuotena. ANNI VIITASAARI

nuori Itsenäisyyspuolueesta ALAJÄRVI

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.