Ei Nato-epidemialle

Toivottomat huokaukset Suomen tulevan Nato-jäsenyyden väistämättömyydestä ovat surullista kuultavaa. Olemme onnistuneesti torjuneet Nato-epidemiaa tähänkin asti. Valitettavasti emme ole kyenneet estämään päättäjien sairastumisia.

Erityisesti ulkoministerin tila näyttää pahalta.

Nato ei ole putki, johon on pakko mennä. Totta kai kansalaisille yritetään jatkuvasti antaa "oikeaa tietoa" jäsenyyden eduista, mahdolliset haitat painetaan villasella. Ainut käteen jäävä etu Nato-jäsenyydestä olisi ministerien korkeampi status kansainvälisissä illatsuissa ja pitopöydissä.

Suomen täysjäsenyys olisi yhtä viisasta kuin lähteä täysin alasti ulos pakkaseen (ei saunasta käsin, vaan tuvasta päin). Se kuulostaa hauskalta leikiltä, mutta vilustumisen ja kuoleman riski kasvaa. Naton ja sotaintoilun vaihtoehto - puolueettomuuspolitiikka - ei kuulosta yhtä seksikkäältä, mutta pitemmän päälle se on kannattavampi rauhaa ja elämän säilymistä suojeleva tie.

Kiitos sitkeille Naton vastustajille. Toivottavasti myös vuosi 2009 pysyy järjenkäytön ja puolueettomuuden vuotena. ANNI VIITASAARI

nuori Itsenäisyyspuolueesta ALAJÄRVI

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Etusijalle lapset ja nuoret

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Wallinheimon kirstu on pohjaton

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.