Ei hyvältä näytä

EU on tämän päivän Neuvostoliitto, jossa häärää jopa tuhansia humanistisia politrukkeja keksimässä erilaisia direktiivejä kansalaisia rajoittamaan ja ohjaamaan. Ja niitä viranomaiset valvovat kuten aikanaan Neuvostoliitossa, vain modernimmin.

Sosialismi on korvattu yhteisvastuulla. Valtiot ja taloudet pelastetaan porukalla. Uutuutena pankkien ”oma” pelastussysteemi. Tietääkseni yhdelläkään pankilla ei ole omaa setelipainoa, ne pankin rahat on kerätty kunkin maan kansalaisilta ja yrityksiltä. EU:n talouspolitiika on sekaisin, kuten tälläiselta humanistilaumalta voi odottaakin. Katainen keräsi miljardien rahapotin tyyliin ”rakenna silta vaikka et tarvitsekaan, EU rahoittaa” – tällä kuvitellaan talouden nousevan suosta.

Ulkosuhteissakin on neuvostoaikaisia piirteitä. EU:n arkkivihollinen on Venäjä, kun Neuvostoliitolla se oli länsi ja ennen kaikkea Yhdysvallat. EU:lla on samantapaiset laajentumistarpeet kuin aikoinaan noilla suurvalloilla.

EU kaatuukin vielä kuten Neuvostoliitto. Yhteisvastuu käy mahdottomaksi. Eurooppa taantuu, hyötyjiä ovat Kiina ja Yhdysvallat.

Erkki Malinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Vanhemmat ja koulu ovat lasten osallisuuden vahvistajia

Mielipide: Eroon meluisista vesiskoottereista

Mielipide: Sanojen alkuperä jää liian usein hämäräksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.