Ei kai valtio taas aio kiertää Keuruuta

Nyt keskustellaan Laukaan avovankilan siirtämisestä Vaajakoskelle. Sinänsä hieno asia, jos tämän päivän vaatimukset täyttävä laitos saadaan Keski-Suomeen. Kuitenkin alue- ja erityisesti maakuntapolitiikka tulee jälleen keskitetysti esille ja ”se suuri työmäärä” mitä Keski-Suomen kansanedustajat tekevät ja ovat tehneet Keuruun hyväksi.

Vaikeidenkin asioiden ajaminen työn loppuun saattamiseksi vaatii aitoa ja oikeita sidostukityöryhmiä ja reilua asennetta ja taistelutahtoa sekä täyttä vihkiytymistä asialle.

Nyt kokeillaan onko Keuruun päättäjien takissa vielä liepeitä ottaa kiinni asiasta ja muistuttaa jälleen kerran, että Keuruullakin vielä asutaan ja ollaan edelleen saamapuolella valtion laitosten sijoittelussa.

Maan hallituksen iltakoulumuistioissa 27.2. ja 24.9.1980 sovittiin hallituksen yksimielinen myönteinen kanta, jossa kiirehdittiin avovankilan rakentamista Keuruun Haapamäelle. Asia oli silloin valmis vietäväksi valtioneuvostoon, näin totesi silloinen pääministeri Mauno Koivisto sihteerinään Paavo Lipponen.

Sittemmin Etelä-Suomen ja Hämeen läänin sekä Laukaan mittavat vankilauudistukset ja saneeraukset ajoivat Haapamäen edelle. Keski-Suomen liitossakaan ei nähty ottaa tätä kärkihankkeeksi.

Asetelmat silloin ja nykyäänkin vain toistavat itseään. Onkin suoranainen kuriositeetti olla huomioimatta ja hyödyntämättä Keuruulta vapautuvia valtion kiinteistömassoja vankilan sijoituspaikkamahdollisuutena.

Näyttää siltä, että maakuntakeskuksen nöyristely on jo kasvattanut Keuruun selkärankaan pysyvän kumaranikaman. Osoittaahan sen jo asian tiimoilta oleva hiljaisuus, kun nuo Keski-Suomen ”työmyyrät” saavat olla aivan rauhassa, eikä yhtäkään kommentoivaa kirjoitusta ”näin vähäinen asia” ole herättänyt Keurusseudulta.

Herää myös kysymys, onko Keski-Suomen liitossa jo kaavailtu jotain muuta Keuruulle. Jos näin on, niin ei uudisrakentamistakaan voi Haapamäelle unohtaa vanhaan luvattuun ja toteutumattomaan historian kirjoitukseen vedoten.

Tosiasiassa näin ison ja maakuntavaikutteisen asian käsittely vaatisi avointa keskustelua ja neuvottelutilaisuuksia Keski-Suomen liitolta ennen päätöksen siunaamista investointiohjelmaan.

Antero Pohjonen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Keuruu, Haapamäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.