Ei metsästyslomaa koululaisille!

Syksy lähestyy ja sen myötä myös muun muassa sorsastuskausi. Sorsia ampuvat nykyään yhä nuoremmat koululaiset, joiden pitäisi olla sorsastuksen aloituspäivänä koulussa opiskelemassa. Mutta miten on joissakin tapauksissa? Rehtorit ovat myöntäneet menneinä vuosina oikein lomapäivän sorsastuksen aloituspäiväksi, ikään kuin olisi kyse jostain juhlapäivästä, johon lomaa pitää myöntää. Lomapäivä annetaan lisäämään oppilaan luonnontuntemusta, rakkautta luontoon ja ystävyyden syvenemistä luonnon kanssa. Tuossa muutama kommentti siitä mitä olen saanut kuulla metsästysloman myöntämisen perusteista.

Luonnontuntemuksen lisäämiseen ei tuliluikkua tarvita, ja vielä vähemmän tappaminen liittyy ystävyyden ayvenemiseen luonnon kanssa.

Koululaitoksen tehtävä on opettaa kunnioitusta, suvaitsevaisuutta ja eettisyyttä.

Tämä metsästysharrastus näkyy jopa sitä harrastavien kielenkäytössä. Kovuus ja välinpitämättömyys tunkevat vanhemmallakin iällä läpi puheissa. Tälle lomaa koulusta antavat rehtorit luovat pohjaa.

Koululaitoksen tehtävä ei mielestäni ole tukea metsästystä. Se, mitä kukin tekee kouluajan ulkopuolella on jokaisen oma asia, siihen en ota kantaa.

JUSSI RISTONMAA Vaajakoski

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.