Ei metsästyslomaa koululaisille!

Syksy lähestyy ja sen myötä myös muun muassa sorsastuskausi. Sorsia ampuvat nykyään yhä nuoremmat koululaiset, joiden pitäisi olla sorsastuksen aloituspäivänä koulussa opiskelemassa. Mutta miten on joissakin tapauksissa? Rehtorit ovat myöntäneet menneinä vuosina oikein lomapäivän sorsastuksen aloituspäiväksi, ikään kuin olisi kyse jostain juhlapäivästä, johon lomaa pitää myöntää. Lomapäivä annetaan lisäämään oppilaan luonnontuntemusta, rakkautta luontoon ja ystävyyden syvenemistä luonnon kanssa. Tuossa muutama kommentti siitä mitä olen saanut kuulla metsästysloman myöntämisen perusteista.

Luonnontuntemuksen lisäämiseen ei tuliluikkua tarvita, ja vielä vähemmän tappaminen liittyy ystävyyden ayvenemiseen luonnon kanssa.

Koululaitoksen tehtävä on opettaa kunnioitusta, suvaitsevaisuutta ja eettisyyttä.

Tämä metsästysharrastus näkyy jopa sitä harrastavien kielenkäytössä. Kovuus ja välinpitämättömyys tunkevat vanhemmallakin iällä läpi puheissa. Tälle lomaa koulusta antavat rehtorit luovat pohjaa.

Koululaitoksen tehtävä ei mielestäni ole tukea metsästystä. Se, mitä kukin tekee kouluajan ulkopuolella on jokaisen oma asia, siihen en ota kantaa.

JUSSI RISTONMAA Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Älä lopeta sanomasta kauniita

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

”Ratsastus on helppoa”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.