Eikö virkamieheen voi luottaa?

Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas Antti Rastela toimi usean vuoden ajan Jyväskylän koulutuskuntanyhtymän johtava virkamiehenä lukioliikelaitoksen johdossa.

On uskomatonta, että hän ei tänä aikana ole omaksunut koulutuskuntayhtymän valtuuston ja sen suurimman osapuolen, Jyväskylän kaupungin määrittelemää strategista linjausta siitä, että toisen asteen koulutus on koko ikäluokan koulutusta ja että koulutuskuntayhtymässä noudatetaan voimassa olevaa lakia, joka edellyttää lukioiden ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä (KSML 26.3.).

Pikemminkin vaikuttaa siltä – ja siitä minulla on kokemusta luottamustoimissani – että hän aktiivisesti jarrutti, jopa vaikeutti tämän demokraattisesti päätetyn linjauksen käytäntöön panoa, rikkoen siten sen lupauksen, jonka hän antoi kun hänet tähän valittiin tähän virkaan.

Toisen asteen koulutus on koko ikäluokan koulutusta ja jokaiselle peruskoulun päättäneelle on taattava tuettu ja ohjattu mahdollisuus toisen asteen tutkinnon suorittamiseen.

Voimassa olevan lain, opiskelijoiden henkilökohtaisen opinto-ohjelman, opetuksen, opiskelijaohjauksen ja -huollon, kiinteistöjen taloudellisen käytön, it-palveluiden ja tiedottamisen kannalta on välttämätöntä, että toisen asteen koulutus järjestetään yhden hallinnon toimesta.

Kysymys ei ole vain lukiokoulutuksessa. Ammatillisen koulutukseen kohdistetut leikkaukset ovat vielä raskaammat kuin lukioihin kohdistuneet. Kaupungin tulee ottaa tavoitteekseen myös ammatillisen koulutuksen resurssien nosto takaisin vuoden 2015 tasolle joko omin tai valtiovallan toimin eikä olla huolissaan vain puolen ikäluokan koulutuksen rahoituksesta, niin hyvää tarkoittavaa kun se onkin.

Matti Vesa Volanen

hallituksen jäsen

koulutuskuntayhtymä

hallituksen edustaja

lukioliikelaitoksen johtokunta

kuntavaaliehdokas (vas.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pyrstötiainen Hämeenlahdella. Kuva: Marja Mallat

Lyhyet

LyhyetMarketin alelaari leluja vaatteita ym kysyin mihin loput menevät jos ei osteta roskiin sanoi myyjä.

Ketä pelottaa ajatus nuorisokoulusta?

Ilmastoahdistuksen sijaan kaipaan uutisia toivosta

Kilometrimaksu olisi rehellisin

Tavoitteena tasapuolinen ja tasalaatuinen palvelu

Lyhyet

Lyhyet

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.