Eläkejärjestelmämme on uusittava

Vaietut maatalousyrittäjien eläkkeet ovat työeläkkeisiin nähden alhaiset. Maatalous on vaativaa fyysistä työtä ja myös henkisesti vastuullista yrittämistä.

Kohtuullinen eläke on ansaittu, mutta se on keskimäärin alhaisempi kuin vastaava työeläke. Keskustapuolue joka on ollut vallassa pitkään ei ole edes omien kannattajiensakkaan eläkkeistä huolehtinut, puhumattakaan virheellisen indeksiseurannan korjauksesta kaikille eläkeläisille.

Suomen eläkejärjestelmä on kokonaisremontin tarpeessa.

Hallitusohjelmassa luvataan selvittää kohteleeko indeksiseuranta eläkeläisiä oikein, mutta mitään selvitystyötä ei ole vieläkään aloitettu. Eläketurvakeskuksen julkaisemista virallisista indekseistä voi päätellä, että eläkkeiden reaalinen ostovoima heikkenee reilun prosentin vuodessa pysyvästi.

Eduskunta on muuttaessaan eläkelakia - viimeksi vuonna 1995 - rikkonut perustuslain omaisuuden suojaa ja syrjintää koskevan lain määräyksiä.

Kun Lissabonin sopimus hyväksytään, unionille tulee myös tuomioistuin ja tämä rikkomus viedään sinne ensimmäisenä. Euroopan parlamentissa vaikutetaan nyt ikäsyrjinnän torjumiseen, joka on unionin pelisäännöissä selvästi kirjattu.

ESKO JÄRVENPÄÄ Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.