Elämän haaskausta

Olen todella onnellinen saadessani elää juuri tässä ajassa. Viime vuosikymmenten mullistavat keksinnöt alkavat jo tulla tutuiksi kaikille, ja lakkaamatta kehitetään lisää nerokkaita esineitä ja välineitä.

Tässä ajassa avaruuteen matkustaminen on arkipäivää, kuten myös keskustelu toisella puolella maapalloa sijaitsevan ihmisen kanssa. Ihmiskunta on sivistynyt valtavasti.

Uskomatonta on, että tämän kaiken ohella planeetallamme ja vielä yhdessä vaikutusvaltaisimmista valtioistamme, Yhdysvalloissa on mahdollista tulla tuomituksi rikoksesta kuolemaan. Lopullisimpaan ja täydellisen peruuttamattomaan tilaan.

Yksilöltä siis riistetään elämä, tulevaisuus ja hänet itsensä läheisiltään. Ja tämän tekee valtio. Kellään tai millään ei ole oikeutta ottaa toiselta pois tämän ainutkertaista aikaa, elämää. Ei silloinkaan, kun toinen olisi itse näin tehnyt muille.

Monet ihmiset tekevät rikoksia. Heillä ei silloin ole kaikki hyvin. Silloin he tarvitsevat apua.

Heidän läsnäolonsa poistamisesta tästä maailmasta ei ole hyötyä kenellekään. Heidät olisi voitu auttaa kaidalle polulle, jolloin heillä olisi ollut mahdollisuus tarjota yhteiskunnalle oma osaamisensa ja potentiaalinsa ja kantaa kortensa kekoon.

Teloitetusta rikollisesta olisi ehkä voinut oikean suunnanosoituksen myötä tulla tiedemies, joka olisi keksinyt lääkkeen syöpään tai vaikka sovittelija, joka toi rauhan maailmaan. Taikka rakastava vanhempi lapsilleen.

Jokainen elämä on yhtä arvokas, mutta koska ihminen rikoksensa johdosta tuomittiin kuolemaan, emme koskaan saaneet tietää, mihin hänestä olisi ollut.

Elli Pihlajamäki

Mankolan koulu 8C

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.