Elävä maaseutu on myös kaupunkien etu

Lähiruoan terveellisyys on muistettu ja suomalaista suositaan. Kaupungissakin on alettu muistaa se, mikä maalla on ollut miltei itsestäänselvyys. Kuitenkin maaseudulla elämisestä tehdään koko ajan vaikeampaa.

Maaseutuyrittäjien leipä on kapea, tarvitaan valtavia investointeja tilakoon kasvaessa ja tuottojen ollessa pienet. Entistä suurempi osa tuotteiden hinnasta valuu isojen kauppaketjujen taskuun, eikä sinne minne pitäisi eli työntekijälle, tuottajalle.

Maaseutu tarvitsee päättäjien tukea. On erittäin tärkeää huolehtia maataloustukien jatkuvuudesta ja työn tuottavuudesta, mutta sen lisäksi yrittäjiä on tuettava myös paikallisesti.

Aina ei tarvita isoja, näyttäviä tekoja hyvän mielen tuottamiseen. Pienillä eleillä voi vakuuttaa yrittäjät siitä, että työtä pystyy tekemään ja jopa rohkaista investointeihin. Maaseutuyrittäjät on saatava tuntemaan olonsa tervetulleiksi. Heillä on oikeus myös siihen, että joku on heidän puolellaan ajamassa heidän asiaansa.

Positiivisessa ilmapiirissä raskaankin työn tekeminen on mielekkäämpää.

Kun maaseudulla on asiat hyvin ja maaseutuyrittäjyys kukoistaa, on myös kaupungilla asiat hyvin. Sen lisäksi, että kaupoissa riittää suomalaista ruokaa, maaseudun yrittäjät jakavat hyvinvointia ympäristöönsä. He maksavat veroja ja käyttävät palkkaansa muiden yrittäjien palveluihin. Maaseutu poikii työpaikkoja muuallekin kuin itse yritykseen.

Maaseudulla asuvaa rangaistaan eri tavoin. Kulut kasvavat liian paljon, kun elämistä peilataan kaupungissa asumiseen. Kaupunkia ei kuitenkaan ole ilman maaseutua. Mistä ostamme turvallista lähiruokaa, kun sitä ei enää tuotetakaan lähellä?

Työ maaseudulla on raskasta. Lainat Investointeihin ovat isoja. Suurin osa maaseudun tuottajista hädin tuskin elää tuloillaan. Työt eivät rajoitu toimistoaikaan. Eläimien kanssa työ on sitovaa. Muissakin töissä sesonkiajat työllistävät ympärivuorokautisesti.

Moni kaupungissa asuva maaseudun tilallisia kadehtiva ei samalla palkalla tekisi työtä. Vai kuinka moni työskentelisi seitsemänä päivänä viikossa fyysisesti raskaassa työssä jopa alle 3 euron tuntipalkalla?

Maaseutu ei saa syrjäytyä eikä sulkea ulos.

Maaseutuyrittäjyydelle on luotava samat mahdollisuudet kuin kaupunkiyrittäjyydelle.

Maaseutu on kaupunkien ja koko Suomen etu ja valtti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.