Eletään ihmiset tätä päivää, oikeasti

Vuodenvaihteen jälkeen ilma on ollut sakeana palkanlaskua, työuran pidennystä, tuottavuuden nousua, yhteiskunnassa tarpeettomana olemista ja niin edelleen.

Yhtenä päivänä olemme jonkun kuilun partaalla vajoamassa lopullisesti rotkoon. Mitkään ennustukset ei täsmää, ei edes maailmanloppu. Sitä ei sen takia ilmeisesti tullut, että se tulee vain kerran.

Kaiken tämän sekasotkun takana ja tarkoituksena on ilmeisesti, että ei elettäisi tätä päivää ja tässä hetkessä. Juuri tämä päivä voi nimittäin tarjota paljon parempaa kuin nämä tasavaltamme viisaitten elämänehdotukset.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön muuten tarpeellinen ulostulo vuodenvaihteessa sai ikävän särön oleskeluyhteiskunta-termistä. Presidentti olisi kaivannut hiukan enemmän perusteita heitolleen. Oma palkkionalennus on esimerkkinä aivan hyvä, mutta se ei tarvitse muita heittoja asian ympärille.

Kaikki merkittävät päättäjämme puhuvat kohtuuden yhteiskunnasta. Mutta samaan aikaan nämä kohtuuden esittäjät tarjoavat sellaista elämänohjetta ja yhteiskuntaa, missä kohtuus on hyvin etäinen käsite.

Kohtuutta voidaan kaiketi tavoitella vain tänä päivänä; onko se niska limassa puurtamista noin 40 vuotta ikävuodesta 20 ikään 60?

Siinä ajassa on kerättävä maallista ryönää ja romua joka paikka pullolleen, koska kaikki muutkin niin tekevät. Tuo saalis sitten muutamissa avioeroprosesseissa jaetaan, loput juodaan kurkusta alas, siinä menee lypsytilatkin niin, että lypsykone kurkussa korahtaa. Lopuksi tulee haimatulehdus tai rasvamaksa, mikä päättää tämän maallisen vaeltamisen ennen aikojaan.

Tässä päivässä elämisestä ei ollut tietoakaan, elettiin useampi vuosi kerrallaan. Voimakkaissa tunnelämän kuohuissa hamuttiin aina vain enemmän ja enemmän. Mikään ei riittänyt eikä mihinkään oltu tyytyväisiä, se kaikki vaan meni omia latujaan.

Huomenna on taas uusi päivä ja uusi sivu. Sitä ei voi kirjoittaa tänään, vaan se tarjotaan huomenna ja se on taas loistava uusi mahdollisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetLyhyetHyvä H. Susiluoma 4.8. Vesiskoottereita ei ilmeisesti koske myöskään Jyväsjärven nopeusrajoitukset.

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

LyhyetLyhyetHippos-hankkeen kaatuminen uhkaa jo teatterin ja päiväkotien remonttia! Hah!Käärmettä pyssyyn

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.