Elinvoimaa vai elinkeinopolitiikkaa

Jyväskylän elinkeinoelämä tarvitsee nyt uudenlaista otetta, jotta saamme seudullemme lisää yrityksiä ja jo olemassa olevat saavat parhaan mahdollisen avun toimintansa tueksi.

Seudullinen elinkeinoyhtiö Jykes Oy on varmasti ollut aikanaan toimiva sen hetkisiin tarpeisiin, mutta tämän päivän tilanne on kovasti erilainen kuin muutama vuosikymmen sitten.

En usko, että jälleen kerran pelkästään palveluja tuotteistamalla saataisiin aikaan tarvittava muutos, vaikka sekin on ehkä tarpeen, kuten uusien toimintaa mittaavien ja kuvaavien mittareiden luominenkin.

Kun kyse on seutumme kannalta niinkin merkittävästä asiasta kuin seudun elinvoimasta, tulisi ihan ensimmäiseksi lähteä siitä, että Jykes Oy:n toimintaa ohjaa asiantuntijuuteen perustuva hallitus.

Elinkeinoyhtiön hallituksen ei tulisi olla poliitikkojen temmellyskenttä, vaan hallitus tulisi muodostaa yrittäjistä ja kuntien virkamiehistä, jotka tuntevat oman alueensa yritysten tarpeet aivan varmasti paremmin kuin meistä yksikään poliitikko.

Hieman kyllä pelottaa kaupunkiorganisaatioomme perustettava uusi elinkeinoyksikkö. Ettei vaan kävisi niin, että samoja työntekijöitä siirrellään eri yksiköistä uuden hienon nimikkeen alle ja tämä yksikkö jatkaa elinkeinoyhtiön rinnalla toimintaansa.

Tähän mennessä nähdyt suunnitelmat vaikuttavat kuitenkin hyviltä. Toivottavasti lopputulos on se, että kaupunki ohjaa ja toteuttaa omaa vahvaa elinkeinopolitiikkaa ja elinkeinoyhtiö vastaa pääosin seudullisesta toiminnasta.

Pelottaa, mutta mikään ei muutu jos ei kokeile. Kokeilukulttuurin soisi olevan isommassa roolissa, sillä aina voi todeta, että uudistus toimii tai ei toimi. Jos ei toimi, niin tehdään muutoksia ja kokeillaan uudestaan. Harvemmin kokeilut johtavat siihen, että todetaan sen vanhan tavan tehdä asioita olevan sittenkin ylivertaisen hyvä.

Viime vuosien aikana jyväskyläläiset ovat jo osoittaneet ennennäkemättömän avointa ja innovatiivista kokeilumieltä, toivottavasti sitä löytyy myös virkamiehiltä ja meiltä päättäjiltä.

Kati-Erika Timperi

kansanedustajaehdokas (kok.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Lyhyet

Lyhyet

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.