En kannata Ainolanrannan tanssilavahanketta

Jyväskylän kaupunginvaltuutetuista löytyy yli viisikymmentä allekirjoittajaa, jotka esittävät Ainolanrannan lavan alueen muuttamista pysyväksi huvialueeksi ja vakiinnuttaisivat lavan tanssilavaksi.

En antanut omaa nimeäni vetoomukseen, koska en sitä kannata. Tanssilavan alueen rakennuksia ei pitäisi muuttaa suojelukohteiksi.

Olin parikymmentä vuotta sitten kaupunkisuunnittelutoimikunnan jäsen, jolloin Ainolanrannan asuinaluetta ryhdyttiin suunnittelemaan.

Tarvetta tanssilavan jatkolle ei tuotu esiin, vaikka mukana oli edustajat kaikista poliittisista ryhmistä ja suurista useampi sekä arkkitehtejä.

Itsekin kävin Ainolanrannassa tansseissa 1960-luvulla ja mielestäni lava olisi voitu säilyttää tanssikäytössä, jos se olisi tuotu esiin asuinalueen kaavoittamisen yhteydessä.

Asuinalueen suunnittelussa olisi pitänyt huomioida se, että toiminta olisi saanut kolmen-neljänsadan metrin suojavyöhykkeen.

Myös parkkialueita olisi pitänyt rakentaa jopa viidelle sadalle autolle.

Tällä hetkellä autoille ei ole tilaa muualla kuin paikallisten taloyhtiöiden pihamailla ja katujen varsilla.

Tässä taloustilanteessa ei myöskään ole kaupungin asia laittaa satoja tuhansia euroja tanssilavan alueen rakennusten korjaamiseen ja nykyaikaistamiseen, kun terveyden- ja vanhustenhoito kärsii vakavasta rahan puutteesta.

Jokainen ymmärtää, että kesäteatteritoiminta ei paikallisia asukkaita häiritse mutta tanssiorkesterien voimakkaat sähköbassojen kajahdukset kantautuvat sisälle asuntoihin.

Ei kai kukaan halua yöllisen juhlinnan ilmiöitä omaan naapuriinsa?

Tällä hetkellä lähimmät kerrostalot ja myös niissä asuvat pikkulapset joutuvat alttiiksi metelille lähimmillään jo noin kolmenkymmenen metrin päässä tanssilavasta.

Mielestäni nykyaikana pitää melua pyrkiä asuinalueilta vähentämään eikä lisäämään. Tämä pitäisi valtuutettujenkin huomioida.

Kysynkin allekirjoittaisivatko nämä viisikymmentä valtuutettua aloitteen, jos itse joutuisivat asumaan kolmenkymmenen metrin päässä kohteesta asuinalueella, josta ollaan nyt tekemässä viihdealuetta?

MATTI KANGAS kansanedustaja kaupunginvaltuutettu (vas.) kuokkalalainen Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Pelottelu pois ja faktat keskiöön

Vanhempaintoiminta – työtä lasten ja nuorten parhaaksi

Tulisiko valtakunnanoikeuden kokoontua?

Saarikan terveyspalveluista Kyyjärvellä

Vietkö lastasi tarpeeksi liikkumaan?

Uraanin talteenotto – silmänkääntötemppu

Miksi meille ei kerrota?

Palveluroboteista ärräpäihin

Psyykkistä sairautta pidetään potilaan syynä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.