Enkelit tukenamme

Olimme tulleet 4.4. pääsiäisen viettoon pieneen saareemme Vuonteelle. Olin lähdössä metsäpuuhiin, kun ensimmäinen enkeli lähestyi saartamme. Kertoi tulleensa tervehtimään.

Istuimme tovin, tein jo lähtöä kun huono olo ja puristus rinnassa yllätti. Ei kai tässä nyt mihinkään lääkäriin lähdetä mokoman vuoksi, ajattelin.

Lopulta naapuri kiidätti minut moottorikelkalla mantereelle ja autolla Laukaaseen lääkäriin. Kiitos terveyskeskuksen asiantuntevalle henkilökunnalle (enkeleille), matka jatkui keskussairaalaan.

Sydänvalvonnassa 3 tuntia saaresta lähdön jälkeen tukkoon mennyt sepelvaltimo oli jo pallolaajennettu. Lääkäri kertoi, että minulla kävi ”hyvä tuuri”.

Oli erilainen pääsiäinen kuin olimme suunnitelleet. Lankalauantaina oli tarkoitus mennä naapureihin ”soittelemaan kelloja”.

Nyt olen onnellinen etteivät ”kellot soineet” vielä minulle. Suuri kiitos Pasille Luulunlahteen, Laukaan terveysaseman henkilökunnalle, ambulanssihenkilökunnalle, sydänvalvonnan ja os.10:n henkilökunnalle! Enkeleitä on! Sanotaan että hoitoketjun vahvuus on yhtä kuin sen heikoin lenkki. Nyt se oli potilas.

Tapio Joutulainen

Toivakka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.