Entäs nyt, Väli-Suomi?

Hallitus ja sen ministerit on sitten valittu. Suomea on totuttu tarkastelemaan yleensä etelä–pohjoinen -asetelmasta käsin. Nyt kävi köpelösti itä–länsi -suunnassa.

Läntisistä ja keskisistä vaalipiireistä ei saatu yhtään ministeriä, kun Vaasa, Satakunta, Pirkanmaa ja Keski-Suomi jäivät ilman. Miten tämä oli mahdollista?

Maakuntien suurta määrää tarkastellessa tilanne on vielä surkeampi. Rautavaaralta Raumalle ja Kaavilta Kaustisille maamme on ministerijaon kannalta ihan tyhjää. Kainuussakin ollaan varmasti pettyneitä.

Keskusta mainostaa itseään maakuntien Suomen äänenkannattajana ja perussuomalaisetkin ovat olleet aina Vennamon perillisinä paikallisesti vahvoja näillä seuduin. Nyt noiden puolueiden kannattajille taisi tulla pettymyksen jytky!

Henkilöitä tarkastellen Anu Vehviläinen Savo-Karjalasta on pantu kuntaministerinä paljon haltijaksi. Toinen uusi vaalipiiri, Kaakkois-Suomi, sai kolme ja puoli ministeriä, kun Olli Rehn voitaneen laskea puoliksi sinne. Toinen puolisko hänestä on sitten Helsinkiä, ainoana sellaisena sieltä. Uusimaa ja erityisesti Espoo sai taas lottopotin, onhan pääministerikin nyt puoliksi sipoolainen.

Kaikkein kummallisinta tässä tarkastelussa on Anne Bernerin valinta. Ja millä politiikka- ja puoluekokemuksella? Syynä vain keskustan taktinen etelän naisäänestäjien kosiskelu? Tervetuloa liikenneministeri ajelemaan näitä keskisen Suomen sorateitä syys- ja kevätrospuuttojen aikaan!

Kokoomuksen ministerivalinnoissa Stubb korosti kokemusta. Kolmen muun ministerin työkokemus on edellisestä hallituksesta yhteensä kolme vuotta. Todellinen ihannetiimi?

Jorma Kukkonen

Rautalampi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.