Erikoinen veto Konnevedellä

Pari ehdokaskollegaa on nostanut esille toiveen terveyskeskuksen vuodeosaston palauttamisesta Konnevedelle (KSML 31.3.). Vajaakäytöllä ollut ja sangen hintava osasto muuttuu piakkoin tehostetun palveluasumisen käyttöön, väki siirtyy, tiloja muutetaan jne.

Muutos perustuu palvelurakenneuudistukseen, jonka toinen vaihe esiteltiin lokakuussa 2016 valtuustolle ja sitä käsiteltiin eri yhteyksissä.

Minun oli helppo hyväksyä asiantuntijoiden esitykset seurattuani omien vanhempieni elämän viimeisiä vaiheita vuosina 2003–2010 ja 2013–2016, jolloin he joutuivat terveydentilan heikettyä tukeutumaan apuun. Siinä ehti nähdä palveluiden merkityksen ja jatkuvan kehittymisen, kiitokset Jyväskylään.

Konnevedellä uudistus sisältyi valtuuston 14.12. 2016 hyväksymään Vanhuspoliittiseen ohjelmaan. Samana päivänä asia esiteltiin tarkastuslautakunnalle, jonka puheenjohtaja nyt asiaa kritisoiva Pekka Pynnönen on. Kaikki päätökset, mukaan luettuna talousarviopäätökset, on tehty yksimielisesti yli puoluerajojen.

Herääminen kuukausien kuluttua päätöksistä on hämmentävää. Siinä ollaan oikeassa, että kuntalaisten kuuleminen ja asioista keskusteleminen on aina paikallaan.

Päätöksentekijöiden, siis meidän valtuutettujen, henkilökohtainen velvollisuus on kertoa päätösten sisällöstä kuntalaisille ja jos ei osata, niin otetaan selvää.

Sekin on oikein, että omia hyväksymiään ratkaisuja voi myöhemmin arvostella. Sitä pidän kuitenkin erikoisena, että asia nostetaan esille vasta vaalien ollessa jo käynnissä. Se näyttää vaalilupaukselta, jonka toteutumiselle ei taida olla edellytyksiä.

Jouko Leskinen

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Konnevesi

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Vero- vapaus ja synnytys

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.