Erkki Laatikainen yllätti

Erkki Laatikainen yllätti

EU-vaaleissa keskisuomalaisista ehdokkaista ylivoimaisesti mainostilaa ja -euroja käyttänyt entinen demareiden kansanedustaja Kalevi Olin on saanut tukijoukkoihinsa Keskisuomalaisen eläkkeellä siirtyneen päätoimittaja Erkki Laatikaisen. Aikaisemmissa vaaleissa Laatikainen liputti vielä voimallisesti keskustan Anneli Jäätteenmäen nimiin. Mitä saattoikin pitää luontevana.

Mistä siis moinen poliittisen ajattelun muutos? Demareiden puheenjohtaja Jutta Urpilainen Aamu-TV:ssäkin korosti, kuinka tärkeää sosiaalidemokraateille on saada madollisimman monta Suomenkin (Keski-Suomenkin) ehdokasta europarlamenttiin vahvistamaan Euroopan demariryhmää. Tämä ei jää nyt ainakaan epäselväksi. Että sillee!

Keski-Suomen porvarilliseksi vaihtoehdoksi on noussut myös vahvan vaalityön tehnyt nuori tulevaisuuden vaikuttaja, Johanna Manninen. Juniori vastaan seniori. Raikas porvari vastaan sosialisti. Vai mitä, Erkki Laatikainen?

HEIKKI PARKKINEN Jyväskylä

Ihmettelyä pääomaverotuksesta

Ihmettelen suuresti, miksi kansanedustajat eivät huomaa puuttua pääomaverotukseen.

Se pienentää verotuloja, kun isotuloiset Suomen kansalaiset voivat kierrättää tulojaan kyseistä kautta, eikä heidän tarvitse maksaa todellisia tuloveroja kuten kuuluu eli progressiivisina.

Siellä olisi potentiaalia lisätä verojen määrää, myös niin sanottu varainsiirtoverotus pörssiin olisi paikallaan. Myös siellä pyörii irtorahoja, suuria odotuksia ostamassa. Veropohjaa kavennettiin myös omaisuusveron poistolla, sehän ei pienomistajia koskenut muutoinkaan.

Nämä veromuotojen tarkistukset olisi paikallaan, jotta valtion tulot kasvaisivat eikä mentäisi pienituloisten tilille, kuten tavallisesti tehdään, kun ei valtion velkaa enää pystytä lisäämään.

Pääomatulot olisi saatava progressiiviseksi ja välillisiä veroja pienemmiksi, sillä se lisää kulutusta.

TAPIO HAUKIRAUMA Jyväskylä, Tikkakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.