Fennovoiman rahoittajat tutkittava tarkoin

Fennovoiman ydinvoimahanke on saanut kyseenalaisia piirteitä. Kroatialaissijoittajan pitäisi nyt täyttää vaatimus riittävästä EU/ETA-alueen sisältä tulevasta omistuksesta. Mutta tyhjästä ilmestynyt kroatialaisyritys näyttäytyy nykytilanteessa venäläisten pyrkimyksenä kiertää Fennovoimalle asetettuja ehtoja ja tuo ydinvoimahankkeelle yhä poliittisempaa painolastia.

Halukkuus rahoittaa ydinenergian rakentamista on vähentynyt. Tästä kielii kotimaisten sijoittajien vähenevä kiinnostus Fennovoiman hankeeseen. Olipa ydinenergiasta mitä mieltä tahansa, Suomen energiaomavaraisuuden on välttämättä parannuttava.

Edellisen eduskunnan tahto oli, että Hanhikiven ydinvoimalaitos olisi selkeästi kotimaisessa omistuksessa. Tämä on hyvä linja. Ydinvoimapolitiikka on selvästi enemmän ulkopolitiikkaa kuin normaali kansalainen haluaisi. Nykyisessä ulkopoliittisessa tilanteessa kaikenlaista provosointia tulee välttää. Julkisesti sovituissa pelisäännöissä tulee silti pysyä ja siten tarkastella niin hankkeiden ulkopintaa kuin sen alla piileviä piirteitä. Ydinvoimahanke ja sen rahoittajien taustat on käytävä läpi perusteellisesti. Elinkeinoministeri Rehn on tarttunut asiaan jämäkästi. Luotan ministeriön selvitystyöhön.

Petri Honkonen

kansanedustaja (kesk.)

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.