Formularata Kreikkaan?

Luin Hullu urheilu -palstalta (Ksml 13.5.), että Kreikkaan on suunnitteilla formularata. Hinta-arviokaan ei ollut kuin "vaivaiset" 94 miljoonaa euroa ja että Kreikan jo valmiiksi konkurssikypsä valtio osallistuisi myös kustannuksiin. Olipa siinä taas oikein älyttömyyden huippu, jos sen suhteen vakavissaan ollaan. En koskaan ole lakannut ihmettelemästä, että miten on mahdollista, että tällaisiin turhuuksiin ja tarpeettomiin rahaa aina löytyy. Eikö ilmastosopimuksetkaan merkitse yhtään mitään.

Entisetkin radat pitäisi kiireesti lopettaa, saati sitten rakentaa taas uusi. Muistutetaan vielä kerran, miten älytöntä on rahdata kalustoa ympäri maailmaa ja kuitenkin lentoliikennettä pidetään eniten saastuttavien joukossa. Meillä Suomessa uhkaillaan bensan hinnannousuilla, kun se vähemmän saastuttava E10 ei tahdo mennä kaupaksi. Pitäisi kai jo Kreikan rahoittajienkin (mm. Suomen) sanoa jyrkkä ei moisille järjettömyyksille vai pääsemmekö me suomalaiset veronmaksajatkin osaltamme rahoittamaan uutta formularataa? Varsinkin, kun se meidänkin toimestamme tuleva rahoitus tapahtuu myös velkarahalla.

Olen kysellyt "maailmanpelastajilta" Greenpeacelta ja myös vihreiltä vastauksia ko. kysymyksiin, mutta hiljaista on ollut. Puuttuu ilmeisesti se paljon puhuttu "siviilirohkeus" vastata näin vaikeisiin kysymyksiin. Sanat eivät oikein riitä kertoman tuntoja, sen verran uskomattomalta ja ennen kaikkea järjettömältä se kuulostaa.

RAIMO POIKONEN Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avoimen väylälle myös taloudellista tasa-arvoa

Lyhyet

Kukaan ei valvo Kelaa

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.