Formularata Kreikkaan?

Luin Hullu urheilu -palstalta (Ksml 13.5.), että Kreikkaan on suunnitteilla formularata. Hinta-arviokaan ei ollut kuin "vaivaiset" 94 miljoonaa euroa ja että Kreikan jo valmiiksi konkurssikypsä valtio osallistuisi myös kustannuksiin. Olipa siinä taas oikein älyttömyyden huippu, jos sen suhteen vakavissaan ollaan. En koskaan ole lakannut ihmettelemästä, että miten on mahdollista, että tällaisiin turhuuksiin ja tarpeettomiin rahaa aina löytyy. Eikö ilmastosopimuksetkaan merkitse yhtään mitään.

Entisetkin radat pitäisi kiireesti lopettaa, saati sitten rakentaa taas uusi. Muistutetaan vielä kerran, miten älytöntä on rahdata kalustoa ympäri maailmaa ja kuitenkin lentoliikennettä pidetään eniten saastuttavien joukossa. Meillä Suomessa uhkaillaan bensan hinnannousuilla, kun se vähemmän saastuttava E10 ei tahdo mennä kaupaksi. Pitäisi kai jo Kreikan rahoittajienkin (mm. Suomen) sanoa jyrkkä ei moisille järjettömyyksille vai pääsemmekö me suomalaiset veronmaksajatkin osaltamme rahoittamaan uutta formularataa? Varsinkin, kun se meidänkin toimestamme tuleva rahoitus tapahtuu myös velkarahalla.

Olen kysellyt "maailmanpelastajilta" Greenpeacelta ja myös vihreiltä vastauksia ko. kysymyksiin, mutta hiljaista on ollut. Puuttuu ilmeisesti se paljon puhuttu "siviilirohkeus" vastata näin vaikeisiin kysymyksiin. Sanat eivät oikein riitä kertoman tuntoja, sen verran uskomattomalta ja ennen kaikkea järjettömältä se kuulostaa.

RAIMO POIKONEN Äänekoski

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Ellun Kanoilta ei juuri osteta

Kyllön terveysaseman asiakaspalvelu ei toimi

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko vanhusasian- valtuutetun aika?

Perustulo- kokeilu oli tiedevilppiä

Maksuväline- petosta ei todettu

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.