Hätäkeskus menetettiin

Eduskunta äänesti 17.6. hätäkeskustoimintaa koskevasta laista. Lain 5 §:stä jouduttiin äänestämään. Ehdotetussa muutoksessa olisi turvattu mm. Keski-Suomen hätäkeskus Jyväskylässä. Äänin 102-57, kaksi tyhjää ja 38 poissa, eduskunta sinetöi hätäkeskuksen alasajon.

Keskisuomalaisista kansanedustajista maakuntamme oman hätäkeskuksen säilyttämisen puolesta äänestivät kansanedustajat Susanna Huovinen, Matti Kangas, Toimi Kankaanniemi, Reijo Laitinen ja Tuula Peltonen. Poissa äänestyksestä oli Aila Paloniemi. Muut neljä edustajaa äänesti Keski-Suomen hätäkeskuksen lakkauttamisen puolesta.

Valitettavasti ponnistelumme maakuntamme asukkaiden turvallisuuden sekä hätäkeskuksen palvelujen ja työpaikkojen puolesta päättyi tuloksettomana. Ikävää on myös se, että maakunnan kansanedustajien rintamakin hajosi. Tämä on vahingollista myös tulevia vastaavanlaisia hankkeita ajatellen. Valtion palvelujen keskittäminen sai valitettavasti näin lisää vauhtia.

Vastuu Vaasaan siirrettävän hätäkeskuksen todennäköisistä virheistä, jotka johtuvat Keski-Suomen osalta paikallistuntemuksen puutteesta, jää niille, jotka keskittämispäätöstä ovat tukeneet. Turvallisuuskehitystä on tarpeen tarkoin seurata.

TOIMI KANKAANNIEMI kansanedustaja, (kd.) Uurainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Suomen uusin ja rumin?

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.